سئو تکنیکال چیست؟ 14 نکته طلایی و حیاتی فنی سایت ❤️
سئو تکنیکال چیست؟
به طور کلی سئو به 3 بخش سئو تکنیکال، سئوی داخلی و سئوی خارجی تقسیم می شود که هر یک بایستی به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد. سئو تکنیکال یا سئو فنی یک بخش مهم از سئو را تشکیل می دهد که از آن با نام بهینه سازی فنی سایت برای موتورهای جستجو نیز یاد می شود. در واقع جنبه های فنی یک وب سایت جهت افزایش رتبه آن در موتورهای جست و جو توسط سئو تکنیکال بررسی می شود.
به بیان دیگر به مجموعه کارهایی که انجام می شود تا ایندکس کردن و خزش سایت ها توسط خزنده های موتورهای جست و جو به صورت بهینه انجام شود، سئو تکنیکال می گویند.
سئو تکنیکال به موتورهای جست و جو کمک می کند تا قادر به دسترسی به صفحات سایت شما بوده و با خزیدن ربات ها، صفحه به بهترین شکل ممکن ایندکس گردد. دلیل نام گذاری این نوع سئو به سئوی تکنیکال، فنی بودن و عدم ارتباط آن با محتوای صفحه است.
در بهینه سازی فنی کراول شدن سایت توسط خزنده ها بسیار راحت و با سرعت بالایی انجام شده و به کسب رتبه های بهتر سایت کمک می نماید.
اگر بخواهیم سئو تکنیکال را با سئوی خارجی مقایسه کنیم باید بگوییم که این نوع از سئو در مقابل سئو خارجی قرار دارد و عملکرد آن با سئوی خارجی که با استفاده از کانال های خارج از سایت به بهینه سازی کمک می کند، کاملا متفاوت است.
چرا باید از سئو تکنیکال استفاده کرد؟
موتورهای جست و جوی مختلف از جمله گوگل برای نشان دادن بهترین نتایج متناسب با عبارت جست و جو شده، فاکتورهای مختلفی را در نظر می گیرند. بسیاری از این فاکتورها وابسته به تجربه کاربر مانند سرعت بارگذاری صفحه سایت هستند. اما فاکتورهای دیگر تلاش نمی کنند تا درک گوگل و موتورهای جستجوگر دیگر را نسبت به صفحه مورد نظر افزایش دهند.
به این ترتیب گوگل نسبت به اوضاع صفحه و موضوعی که مورد بحث است درک بالایی پیدا خواهد کرد. با استفاده از structured data می توان به این مهم دست یافت. با استفاده از سئوی تکنیکال می توان درک گوگل را در فهم سایت افزایش داد و بدین ترتیب رتبه بهتری را در موتورهای جستجوگر مختلف دریافت کرد.
البته در انجام Technical SEO باید دقت زیادی را به کار برد چرا که انجام خطا در این کار می تواند نتیجه را معکوس کرده و رتبه سایت را کاهش دهد. برای کسب یک رتبه خوب در گوگل علاوه بر بهینه سازی تکنیکال، باید سایت شما از سرعت بالایی برخوردار بوده و امکان دسترسی راحت به آن وجود داشته باشد.
14 نکته طلایی آموزش سئو تکنیکال و کدنویسی در سئو
حال که با مفهوم سئو تکنیکال آشنا شدید نیاز است تا در رابطه با اجرای آن نیز اطلاعاتی را کسب نمایید. این که سئوی تکنیکال دارای چند قسمت است و آموزش آن چگونه باید صورت گیرد مطلبی است که سعی می شود در ادامه به طور کامل به آن پرداخته شود. نکات طلایی زیر را هم می توان با افزونه های وردپرس اجرا کرد و هم می توان برای آنها کدنویسی سئو انجام داد. اگر چه ممکن است افزونه ها تمام مشکل شما را آنطور که می خواهید حل نکند اما بخش بزرگی از این موارد را حل خواهد کرد. مبحث کدنویسی در سئو می تواند در این حالت بسیار مفید باشد تا علاوه بر سبک کردن سایت از افزونه های زیاد، مشکل و نیاز شما را نیز تا اندازه قابل توجهی حل نماید.
1- بهینه سازی سرعت سایت در سئو تکنیکال
یکی از روش های موثر برای کسب رتبه برتر در موتورهای جست و جو، افزایش دادن سرعت سایت است. سایت هایی که زمان زیادی برای باز شدن آنها نیاز است طرفداران زیادی نداشته و معمولا کاربر از سر زدن به آنها امتناع می کند. با استفاده از سئوی تکنیکال می توان سرعت سایت را تا حد زیادی افزایش داد و در نهایت به افزایش بازدیدها و افزایش فروش کمک بسیاری کرد.
آمارها نشان می دهد که میانگین زمانی که کاربر برای باز شدن یک سایت منتظر می ماند حدود 3 ثانیه است و با بیشتر شدن این زمان، اقدام به بستن سایت خواهد کرد. اما عواملی که می تواند بر سرعت نهایی سایت شما تاثیرگذار باشد شامل کاهش دادن تعداد درخواست های HTML، به کار بردن هاست ها سریع و تنظیم صحیح سایز عکس ها است.
ابزارهای مختلفی وجود دارد که باعث می شود بتوان سرعت و کارایی یک سایت را بهبود بخشید. در میان انواع ابزارهای موجود سایت تحلیل جی تی متریکس کاملا شناخته شده و محبوب است و قادر به تجزیه و تحلیل دقیق سایت و در نهایت بهینه کردن آن خواهد بود.
کار کردن با این ابزار بسیار ساده و در دسترس است و با وارد کردن ادرس سایت خود در وب سایت gtmetrix.com می توان مدت زمانی را سایت به طور کامل بارگذاری شده است را مشاهده نمود. علاوه بر آن با استفاده از این ابزار می توان تعداد درخواست هایی که را پیش از باز شدن سایت موجود است و همینطور حجم کلی سایت را مشاهده نمود.
2- دادههای ساختاری یا structured data در سئو تکنیکال
داده های ساختاری یا structured data ها جزوی از سئو فنی محسوب می شوند و قادر به اثرگذاری به صورت مستقیم بر روی سئوی سایت نیستند اما به دلیل شکل ویژه ای که در نمایش جستجوگرها ایجاد می کنند نرخ کلیک را بهبود بخشیده و تاثیر مثبت بر روی CTR سایت دارند.
داده های ساختار یافته به اطلاعاتی گفته می شود که با فرمت استاندارد به گوگل تحویل داده می شود و باعث می شود تا گوگل در هنگام جستجو نتایج را به صورت منظم و با لینک آبی در اختیار کاربر قرار دهد. در واقع structured data باعث می شود تا اطلاعات به صورت دقیق تر در صفحه گوگل قرار گرفته و کاربر دسترسی راحت تری به مطلب مورد نظر داشته باشد.
با استفاده از نشانه گذاری های اسکیما می توان داده های سازمان یافته را ایجاد کرد. اسکیما در واقع زبان مشترک موتور جستجوهای مختلف است و با نشانه گذاری آن می توان اطلاعات بیشتری را در اختیار گوگل قرار داد. می توان با مراجعه به سایت schema.org انواع مختلف اسکیماها را دریافت نمود و برای نمایش اطلاعات مختلف از آن استفاده کرد.
افزونه هایی که در این مورد وجود دارد بسیار زیاد هستند اما از بهترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
3- صفحات 404 و لینکهای شکسته
حتما شما هم پس از جستجوی موضوعی در گوگل با صفحات 404 مواجه شده اید. اما این صفحات 404 چه هستند و چگونه ایجاد می گردند؟ این صفحات زمانی نمایش داده می شوند که محتوای آنها به همراه URL به صورت کامل از سایت حذف شده است. در این صورت موتورهای جستجو قادر به دسترسی به این صفحات و ایندکس نخواهند بود.
لینک شکسته یا Broken Link به لینکی گفته می شود که با کلیک کردن بر روی آن به صفحه 404 هدایت می شوید. خزنده های گوگل زمانی که سایت شما را مورد بررسی قرار می دهند و به این صفحات برخورد می کنند، نا امید شده و در نتیجه ارزش سایت کاهش می یابد. بدین ترتیب وجود لینک های شکسته در سایت به سئو تکنیکال یا سئو فنی شما در طولانی مدت ضربه می زند و همچنین نارضایتی کاربران را نیز در پیی خواهد داشت.
برای برطرف نمودن این مشکل در سایت می توان از ریدایرکت 301 استفاده کرد تا کاربران به یک صفحه هدفمند که معمولا صفحه اصلی سایت است هدایت شده و خزنده های گوگل نیز به بن بست نخورند.
برای پیدا کردن لینک های شکسته در سایت تان می توانید از افزونه رایگان Broken Link Checker (کلیک کنید) استفاده نمایید.
4- جلوگیری از وجود صفحات تکراری duplicate content
در صورتی که محتوایی را از یک سایت دیگر یا صفحه ای از سایت خودتان کپی کنید به آن صفحات تکراری گفته می شود. وجود محتوای تکراری می تواند آسیب های زیادی را به سایت شما وارد نماید. این مشکل را معمولا در فروشگاه های اینترنتی مشاهده می کنیم که محتوای محصولات خود را برای چندین مورد مختلف به همان شکل به کار می برند.
گوگل علاقمند به محتواهایی است که از کیفیت بالایی برخوردار باشند و با استفاده از الگوریتم پاندا با محتواهای تکراری برخورد کرده و به سرعت رتبه سایت را کاهش می دهد.
برای رفع مشکل محتواهای تکراری در سایت بهترین روش چیست و چگونه می توان از کاهش رتبه سایت خود جلوگیری کرد؟ تگ کنونیکال، راه حلی ساده است که می توان با استفاده از آن این مشکل را برطرف نمود. بدین ترتیب می توان تگ rel=canonical را تعریف نموده و در واقع یک صفحه را به عنوان شاخص به گوگل معرفی کرد. در نتیجه ربات های گوگل پس از مشاهده این تگ به صفحات مشخصی هدایت شده و آن را صفحه اصلی در نظر می گیرند.
ابزارها و سایتهای زیادی برای چک کردن محتوای تکراری سایت وجود دارند که در زیر چند مورد آورده شده است:
5- گواهی نامه ssl (اتصال امن https) جزوی از سئوی تکنیکال
به فایل های کوچک اطلاعاتی که کلیدهای رمزنگاری شده را به صورت دیجیتال به وب سایت های سازمان های مختلف وصل می کند SSL گفته می شود. وجود این گواهینامه باعث می شود تا آدرس https فعال شده و یک اتصال امن بین وب سایت و کاربر ایجاد گردد.
گوگل در سال های اخیر نسبت به https حساسیت زیادی را نشان داده است عملکرد آن به گونه ای است که سایت های مختلف مجبور به استفاده از این پروتکل خواهند بود. در واقع یکی از فاکتورهای اصلی گوگل برای سئوی سایت، امنیت است که با استفاده از گواهینامه SSL تامین می شود.
برای فعال کردن این گواهینامه نیاز است تا کنترل پنل هاست خود را باز کرده و در قسمت تنظیمات آن، موارد مربوط به این گواهینامه را تنظیم نمایید. می توان با تماس با پشتیبانی هاست خود نیز نسبت به فعالسازی این سرویس اقدام نمود.
6- استفاده از AMP در سئوی فنی
Accelerated Moblie Pages یا به اختصار AMP یکی از ویژگی های جدید گوگل است که با هدف افزایش سرعت سایت ها با استفاده از تلفن همراه طراحی شده است. امروزه تلفن های همراه هوشمند نقش مهمی را در زندگی ما ایفا می کنند و بسیاری از سرچ هایی که انجام می دهیم با استفاده از این دستگاه است. بدین ترتیب گوگل پروژه ای را طراحی کرد که بتوان سرعت بالا آمدن سایت را با جستجو توسط موبایل افزایش دهد.
در واقع AMP را می توان نسخه ای خلاصه شده از HTML دانست که کدهای سنگین را حذف کرده و صفحات با حفظ ظاهرشان در موبایل نمایش داده می شوند. ساخت AMP توسط گوگل در سال 2015 و با استفاده از تخصص شرکت های نشر و وب سایت ها و توسعه دهندگان وب مختلف انجام گرفت. در این مدت حدود 1.5 میلیارد صفحه AMP ساخته شده است که قابل پشتیبانی توسط برنامه های مختلف هستند.
با جستجوی سایت های مختلف با موبایل، نام AMP در کنار سایت نمایش داده می شود و می توان با سرعت بالایی محتوای سایت را مشاهده کرد.
برای راه اندازی AMP در سایت تان می توانید افزونه AMP را نصب نمایید.
7- استفاده از نقشه سایت یا sitemap
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چگونه گوگل وب سایت ها را پیدا می کند و در مورد نحوه رتبه بندی آنها تصمیم می گیرد؟ ربات های گوگل وب را کاوش می کنند و از صفحه ای به صفحه دیگر منتقل می شوند. در طول راه، اطلاعات مربوط به پیوندهای مختلفی را بازدید می کنند و نحوه ارتباط آنها را ثبت می کنند. سپس گوگل از این داده ها برای ایجاد نتایج جستجو استفاده می کند.
نقشه سایت که به آن XML نیز گفته می شود فایلی است که کاربران قادر به مشاهده آن نیستند و فقط موتورهای جستجوی مختلف می توانند آن را مشاهده کرده و بر طبق آن در صفحات مختلف خزیده و ایندکس شوند.
در واقع با فعال کردن نقشه سایت می توان سرعت ایندکس را افزایش داد. با استفاده از افزونه یوآست سئو و یا رنک مث سئو می توان sitemap را فعال نمود پس از این که این افزونه ها را نصب نمودید باید وارد سایت example/sitemap.xml شده و از نصب نقشه سایت اطمینان حاصل نمایید. برای ورود به سایت نیاز است تا به جای واژه example آدرس سایت خود را قرار دهید. نقشه سایت باید به طور دائم به روز رسانی شود تا بتواند مسیر درستی را برای ربات های گوگل ایجاد نماید.
8- مدیریت جاوا اسکریپتها
برای انجام تکنیکال سئو نیاز به مدیریت زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت است. این زبان برنامه نویسی اجرایی خط به خط دارد و به همین دلیل سرعت اجرای آن کند است و به صورت جزء به کل حرکت می کند. این زبان برنامه نویسی باید به گونه ای مدیریت شود که سئوی سایت بهینه شده و در نتایج موتورهای جستجو نمایش داده شود.
9- ساختارمند کردن آدرس صفحات سایت
ساخت یک URL کوتاه و زیبا از دیگر موضوعاتی است که می تواند بر سئوی تکنیکال سایت شما تاثیر داشته باشد.
- برای ساخت یک URL مناسب باید از کلماتی استفاده کرد که کاملا معنادار بوده و مفهومی داشته باشند.
- علاوه بر آن استفاده از کلمه کلیدی به صورت فارسی یا انگلیسی می تواند در نتیجه سئوی تکنیکال تا حدی سودمند باشد.
- با کوتاه کردن آدرس صفحات می تواند رضایت گوگل را جلب کرده و سایت بهینه تری داشته باشید.
10- استفاده از Breadcrumb
بردکرمب ها بخش های مهمی از یک وب سایت هستند که به صورت متن های لینک دار در بالای صفحه نمایش داده می شوند و در انواع متنوعی وجود دارند. پلاگین های بسیاری برای اضافه کردن بردکرمب به سایت وجود دارد که می توان در وردپرس یا جولا به کار برد.
زمانی که یک بردکرمب را فعال می کنید تجربه بهتری رای کاربر فراهم نموده و همچنین پس از ساخت لینک های داخلی موجب دسترسی ربات های موتور جستجو به سایتتان می شوید. افزونه های مختلفی مانند breadcrumb و yoast seo در وردپرس وجود دارد که می توان با استفاده از آنها به راحتی یک بردکرمب ساخت.
11- قالب ریسپانسیو و متناسب با موبایل
حساسیت زیاد گوگل به ریسپانسیو بودن وب سایت ها باعث شده تا افراد نسبت به حفظ تناسب آنها برای بهبود Technical SEO وب سایت خود تلاش نمایند. اما قالب ریسپانسیو چیست و چه کاربردی دارد؟
قالب های ریسپانسیو به قالب هایی گفته می شود که متناسب با اندازه صفحه نمایش دستگاه، مطلب مورد نظر را نمایش می دهد. به عنوان مثال مشاهده یک سایت با لپ تاپ، تبلت و موبایل در قالب های مختلف صورت می گیرد و این قالب ها به منظور ریسپانسیو بودن کوچک و بزرگ می شوند.
12- برطرف کردن خطاهای سرچ کنسول
سرچ کنسول می تواند کمک زیادی به بهبود سئوی تکنیکال سایت شما نماید. در واقع با وارد شدن به سرچ کنسول گوگل می توان خطاهای وب سایت را مشاهده کرد و اقدام به برطرف نمودن آنها نمود. صفحه 404، سرعت سایت، صفحات با خطای ایندکس و بسیاری از موارد دیگر از جمله مواردی هستند که با وارد شدن به قسمت Coverage و بخش Enhancements قابل مشاهده اند.
13- ساختار تگ های h
یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر سئوی محتوا تگ های h یا هدینگ ها و تیترهای داخلی سایت می باشد. تگ های html می توانند رتبه سایت را افزایش یا کاهش دهند. نیاز است تا در تمامی صفحات سایت حداقل یک مرتبه تگ h1 به کار رفته باشد. در صورت حذف این تگ و یا تکرار بیش از حد آن به رتبه سایت شما آسیب زیادی وارد می گردد.
14- ساختار بهینه شده برای رباتها
به منظور ارزیابی و بررسی صفحات مختلف در سایت شما گوگل از خزنده هایی استفاده می کند که در واقع این خزنده ها به عنوان ربات شناخته شده و نیاز است تا این صفحات به طور مداوم از نظر سئو بهینه شوند تا خزنده های گوگل قادر به پیدا کردن آنها باشند. ساختار سایت ها به دلیل خطی نبودن معمولا به این صورت است که نیاز آپدیت کردن های فراوان داشته و برای ماندن در رتبه بالا توسط گوگل، باید مدیریت منظمی بر سئوی محتوا و سئو تکنیکال داشت.
کلام آخر
سئوی تکنیکال بخش مهمی از دنیای پر از رمز و راز سئو است که در این مقاله به بخش های مهم آن پرداخته شد. برای این که بتوانید موارد گفته شده سئو فنی را به صورت دقیق اجرا کنید نیاز به یک مشاور سئو حرفه ای دارید تا بتوانید رتبه سایت را افزایش داده و این رتبه را بالا نگه دارید.
اگر سوالی در مورد سئوی فنی دارید در قسمت نظرات همین صفحه بپرسید تا جواب شما به سرعت پاسخ داده شود.
درباره مهدی حیدری
سلام، من مهدی حیدری هستم، عاشق یادگیری سئو و دیجیتال مارکتینگ... و همیشه برای بهتر شدن در تلاش هستم. از سال 87 در زمینه وب و بازاریابی اینترنتی در حال فعالیتم و خوشحال میشم اطلاعاتم رو با شما در میان بذارم.
نوشته های بیشتر از مهدی حیدریمطالب زیر را حتما بخوانید
-
ارتباط میان هاست و سئو سایت چیست؟
324 بازدید
-
آموزش انتخاب کلمه کلیدی در سئو بصورت حرفه ای
1.02k بازدید
-
ابزار Ahrefs چیست؟❤️ کاربرد اچرفز از 0 تا 100
776 بازدید
-
سفارش تقویت رپورتاژ آگهی بعد از انتشار❤️(لینک مرحله 2)
782 بازدید
-
آموزش رپورتاژ آگهی – تجارب و تکنیکهای کمپین های رپورتاژی
584 بازدید
-
آموزش سئو فیلم و ویدئو مارکتینگ (بازاریابی ویدئویی)
631 بازدید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی ممنون بابت توضیحات خوب و مفیدتون