بررسی سئو رقبا – ابزارهای تحلیل و آنالیز رقبا در سئو
بررسی سئو رقبا
تحلیل رقبا در سئو یا SEO Competitor Analysis یکی از تکنیک های طلایی افزایش جایگاه وبسایت شما در نتایج گوگل است. شما با استفاده از آنالیز رقبا به خوبی می توانید اطلاعات کاملی از انواع فعالیت های آن ها به دست آورید. همچنین می توانید به خوبی اشتباهات رایج آن ها را نیز مورد بررسی قرار دهید و با پیشگیری از اشتباهات آن ها در وبسایت خود عملا به بهبود اوضاع کمک قابل توجه ای خواهید کرد.
در این آموزش حرفه ای به خوبی یاد خواهید گرفت که با استفاده از چه نوع وبسایت هایی می توانید در زمینه های مختلف آنالیز سئو سایت خود و رقبای خود را انجام دهید.
بهترین ابزارها برای بررسی و آنالیز سئو رقبا کدام است؟
در طی این مسیر ابزارهای آنلاین بسیار زیادی وجود دارند که با بررسی آن ها می توانید اطلاعات کامل تری را به دست آورید. در این خصوص توجه داشته باشید که هر ابزار در زمینه کاری مخصوص به خود فعالیت می کند. برخی از مهمترین این ابزارها عبارتند از:
- شناسایی کلمات کلیدی : SEMRush for keyword data, SuggestMrx, Ubersuggest, SEOchat Suggestion Keyword
- پیدا کردن نزدیک ترین رقیب ها: Alexa Top Sites, SimilarWeb Websites Ranking & Sites Profile
- تخمین رتبه سئو : Authority labs, Positionly, Advanced Web Ranking
- تعیین اقتدار سایت : Moz SEO Toolbar, OpenSiteExplorer, CognitiveSEO Backlink Explorer, MajesticSEO
- ابزار سئو درون برگه: Moz On-Page Grader, SEOchat’s Page Comparison tool, Web page SEO analysis tool
تهیه یک فایل رقابتی کامل در تحلیل رقبا در سئو
در اولین قدم شما باید اطلاعات تکمیلی رقبای خود را در یک فایلی تنظیم کنید. البته در ابتدا ممکن است این موضوع کمی برای شما گیج کننده و سردرگم باشد اما سعی کنید در ابتدا به صورت دقیق و مرتب این روش را انجام دهید تا در مراحل بعدی سرعت و دقت لازم را به دست آورید. برای تهیه یک فایل رقابتی باید چه فاکتور هایی را در نظر بگیریم؟
بررسی و معرفی چهار روش اصلی در آنالیز رقیبان در سئو
در حالت کلی تحلیل رقبا را می توان در چهار دسته زیر تقسیم بندی نمود که این دسته بندی ها یکی از پرمصرف ترین و مهم ترین دسته بندی های موجود است.
1- پتانسیل سئوی سایت رقیب را شناسایی کنید.
چنانچه بتوانید پتانسیل سئوی یک سایت را بررسی کنید می توانید یک نقشه و استراتژی کاملا جذاب و حرفه ای برای سایت خود ایجاد کنید. در طی این مسیر می توانید کلید واژه ها، نقاط ضعف و قوت رقیب و رقابتی رقیبانتان را بررسی کنید. در پایان این کار شما می توانید به سوالات زیر پاسخ دهید.
• می توانید متوجه شوید که رقیبان شما بر روی چه قسمتی از سایت خود در حال فعالیت هستند.
• می توانید به خوبی از استراتژی ها و تاکنیک های سایت رقیب اشنا سر در بیاورید.
• می توانید قدرتمند ترین و نزدیک ترین سایت رقیب را بررسی کنید.
2-رقیبان اصلی سئو سایت خود را شناسایی کنید.
پس از آن که قدرت سئو رقبا را تخمین زدید در این حال می توانید آن ها را آنالیز کنید و مشاهده کنید که کدام وبسایت ها در چه نتایجی قرار گرفته اند و شیوه کار آن ها به چه صورت بوده است؟ البته تصور نکنید که رقیب های شما تنها آن دسته از شرکت ها و سازمان هایی هستند که محصولات شما را می فروشند بلکه آن هایی هستند که کاربران و کلیک های شما را برای خود کرده اند. در حالت کلی تمام کسانی که برای کلمات کلیدی شما در نتایج بالا هستند به نوعی رقیب شما محسوب می شوند.
3- سایت خود و رقبا را از نظر سئو بررسی کنید.
پتانسیل کلمات کلیدی و رقیب های سئو این مفهوم را می رساند که شما می توانید یک مقایسه ای کاملا جامع از سایت خود و رقیب خود داشته باشید. در این مقایسه شما باید به ساختار صفحات، ارتباط محتوا، کلمات کلیدی استفاده شده و… دقت لازم را داشته باشید. همچنین به یکی از مهم ترین فاکتور های گوگل به نام، لینک سازی نیز توجه کنید. دقت کنید برای آن صفحه از چه سایت هایی و با چه نوع استراتژی ای لینک سازی انجام شده است.
4- کلیدواژه های مناسب را تهیه و آماده کنید.
پس از آن که توانستید رقبای خود را بررسی کنید نوبت به تهیه کلیدواژه های مناسب می رسد. در ابتدا سعی کنید از کلید واژه های دنباله دار و بلند استفاده کنید تا در ادامه بتوانید با برنامه ریزی مداوم تکمیلی ترین اطلاعات را در عرصه کلمات کلیدی کوتاه تر با سرچ بلندتر بسازید.
آنالیز رقبا در سئو چه سودی دارد؟
ما برای آن که بتوانیم رشد خوبی داشته باشیم باید در ابتدا تحلیل رقبا را مورد بررسی قرار دهیم. با تحلیل رقبا اطلاعات کاملی به دست خواهیم آورد که می توان نتایج بسیار موثری را دریافت کرد. در همین خصوص پیشنهاد می کنیم در ابتدا رقیبان خود را به خوبی شناسایی کنید.
تحلیل رقبا در بک لینک سازی چه فایده ای دارد؟
همان طور که می دانید لینک سازی یکی از فاکتورهای بسیار مهم در تعیین جایگاه نتایج خواهد داشت. از این رو شما می توانید با استفاده از ابزار MOZ یا Ahref تمامی بک لینک های سایت رقبا را به دست آورید تا شما نیز در آن وبسایت ها لینک خود را قرار دهید.
تحلیل رقبا در شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی صفحاتی هستند که بسیار بسیار می تواند در جلب مشتری موثر واقع شود. در ابتدای کار سعی کنید صفحات رقیبان خود را در شبکه های اجتماعی بررسی کنید و ایده بسیار جالبی از آن ها دریافت کنید. اگر ایده ندارید می توانید از وبسایت های بزرگ ایده بگیرید. میزان تعامل شما با کاربرانتان در صفحات اجتماعی می تواند بسیار مفید باشد.
درباره مهدی حیدری
سلام، من مهدی حیدری هستم، عاشق یادگیری سئو و دیجیتال مارکتینگ... و همیشه برای بهتر شدن در تلاش هستم. از سال 87 در زمینه وب و بازاریابی اینترنتی در حال فعالیتم و خوشحال میشم اطلاعاتم رو با شما در میان بذارم.
نوشته های بیشتر از مهدی حیدریمطالب زیر را حتما بخوانید
-
ارتباط میان هاست و سئو سایت چیست؟
324 بازدید
-
آموزش انتخاب کلمه کلیدی در سئو بصورت حرفه ای
1.02k بازدید
-
آموزش سئو فیلم و ویدئو مارکتینگ (بازاریابی ویدئویی)
631 بازدید
-
نکات سئو دسته بندی(کتگوری) برچسب(تگ) فروشگاه اینترنتی❤️
1.39k بازدید
-
ریدایرکت 301 چیست؟ ❤️ آموزش در وردپرس، سی پنل و با کد+مثال
1.85k بازدید
-
نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟❤️روشهای کاهش بانس ریت
1.06k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید