آموزش سرچ کنسول گوگل ❤️ (google search console)
آموزش سرچ کنسول
سرچ کنسول گوگل چیست و چه کاربردهایی دارد؟ روش های ثبت سایت در وبمستر تولز چیست؟ در جواب باید گفت شناخت صحیح از معیارهای تعیین شده توسط موتور جستجوی گوگل راه کسب موفقیت در گوگل و دستیابی به نتایج ابتدایی آن است. یکی از مهم ترین کارهایی که صاحبان وب سایت های متفاوت به منظور کسب نتیجه و بهبود عملکرد خود باید انجام دهند کار با google search console است.
گوگل سرچ کنسول چیست؟
یکی از ابزاری که برای بهینه سازی سئو سایت استفاده می شود، Google Search Console یا GSC است. در این مقاله قرار است ضمن معرفی سرچ کنسول، به آشنایی با بخش های مختلف آن بپردازیم.
در گذشته پیش از آن که Search Console را با این نام بنامیم، از عنوان گوگل وبمستر تولز استفاده می کردیم. سرچ کنسول ابزاری است که گوگل از آن برای بررسی وضعیت وب سایت ها و داده های آماری ناشی از آن ارائه کرده است.
احتمالاً با میزان اهمیت سئو و ابزار گوگل سرچ کنسول طی مطالعاتی که برای بهینه سازی وب سایت خود در موتورهای جستجو انجام داده اید، آشنا شده اید.
گوگل سرچ کنسول ابزار فوقالعادهای برای مشاهده آماری فاکتور هایی چون کلمات کلیدی سرچ شده، لینک ها و بک لینک ها، آمار بازدید سایت، صفحات ایندکس شده در گوگل، وضعیت دسترسی ربات خزنده به وب سایت شما، خطاهای امنیتی و دیگر خطاهای احتمالی است.
از سرچ کنسول جدید گوگل چه اطلاعاتی می توان به دست آورد؟
با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول می توانیم از گزارش های کاربردی زیادی برای تحلیل وضعیت عملکردی وب سایت خود بهره مند شویم. به همین دلیل با کمک این گزارش ها و اطلاعات می توان دریافت کدام یک از از صفحات وب سایت ما از ترافیک بیشتر و کدام یک از ترافیک کمتری برخوردار است. برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل باید از Search Console استفاده نمایید.
ترافیک واقعی کلید واژه ها و رتبه بندی های گوگل به راحتی به کمک این ابزار قابل مشاهده است. Search Console دارای اطلاعات و خدماتی است که تقریباً هیچ ابزار دیگری این خدمات و اطلاعات را در اختیار کاربر قرار نمی دهد. به عنوان مثال، به کمک سرچ کنسول میتوانیم متوجه شویم که :
- کاربران فضای مجازی با جستجوی کدام کلمات کلیدی در گوگل به سایت ما رجوع کرده اند.
- می توانیم متوجه شویم که با سرچ یک کلمه کلیدی دقیقاً به کدام یک از صفحات وبسایت ما وارد شده اند.
- می توانیم دریابیم که روی کلمات کلیدی خاص از چه رتبه ای در نتایج جستجوی گوگل برخوردار هستیم
- میتوانیم از وضعیت کاهش و افزایش رشد رتبه کلمات کلیدی در بازه های زمانی مختلف در گوگل آگاه شویم
- میتوانیم متوجه شویم که مشکلات و خطاهایی از جمله صفحات ۴۰۴ در چه آدرس هایی از وب سایت ما وجود دارد
- همچنین در می یابیم که آیا سایت ما توسط گوگل جریمه شده یا هک شده است
بررسی وضعیت سایت در گوگل با Overview سرچ کنسول جدید
بخش ابتدایی پیشخوان در سرچ کنسول گوگل جدید را overview تشکیل می دهد. این قابلیت به طور کلی نگاهی بر وضعیت وب سایت شما خواهد داشت. در واقع در این بخش از Search Console گوگل میتوانیم در بخش Performance چکیده ای از وضعیت عملکردی وب سایت خود در نتایج جستجوی گوگل را مشاهده کنیم.
Performance در گذشته با نام search analytics نامیده می شده است.
بخش دیگری که در گذشته تحت عنوان index status شناخته می شده است در حال حاضر با نام Coverage به ارائه خدمات به کاربران میپردازد. اطلاعات این بخش شامل مشاهده خطاها و هشدارهای گوگل از جمله وضعیت عملکردی وب سایت در جست و جوی گوگل، مشاهده چکیده ای از مهمترین فاکتورهای کسب جایگاه در نتایج گوگل، گزارشات ایندکس و فاکتورهای قابلیت استفاده از تلفن همراه می شود.
ثبت سایت در سرچ کنسول
تمامی صاحبان وب سایت های وردپرسی بهتر است در گوگل وب سایت خود را ثبت کنند تا سایت شان در معرض دید گوگل قرار بگیرد. چرا که یکی از موارد بهینه سازی سئو ثبت وب سایت در گوگل سرچ کنسول است. می توانید راهنمای کامل ثبت سایت را در لینک زیر بخوانید:
آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل
آشنایی با بخش Performance سرچ کنسول جدید
قدرتمند ترین قسمت کنسول جستجوی گوگل همین بخش است. اهداف بخش Search Analytics قدیمی در گوگل سرچ کنسول، دقیقاً در این بخش دنبال میشود، با تفاوت اینکه در بخش جدید برای دریافت خروجی های متفاوت و متنوع تر امکانات بیشتری در اختیار کاربران قرار داده شده است.
در بخش Performance تعداد ایمپرشن ها، میانگین نرخ کلیک(CTR) ، میانگین جایگاه سایت در مرورگر گوگل و تعداد کلیک های دریافتی سایت را میتوانید به صورت روزانه مشاهده کنید. این اطلاعات ضبط شده تماماً برای هر صفحه وب سایت و هر کلید واژه وجود دارد.
از دیگر امکاناتی که در این بخش قابل استفاده است، وجود فیلتر های متفاوتی برای دسته بندی کردن اطلاعات بر اساس کشورها و دیوایس های موبایل، دسکتاپ و تبلت وجود دارد. همچنین در این بخش شما می توانید با برخورداری از برتری نسبت به نسخه قدیمی گوگل کنسول، به بررسی بازه های زمانی بیشتر تا ۱۶ ماه گذشته و مقایسه اطلاعات در بازه های زمانی مختلف با یکدیگر بپردازید.
شما می توانید به کمک این بخش به طور مرتب وضعیت افت و رشد کلمات کلیدی و صفحات خود را با دقت رصد نموده و آماری جامع و دقیق از ورودی ها و کلیپ های سایت خود داشته باشید.
بنابر موقعیت های گوناگون می توانید از کاربردهای متفاوت بخش Performance بهره مند شوید و با کسب تجربه و اطلاعات و استفاده چند باره از این ابزار از از امکانات بیشتر آن برخوردار شوید.
آشنایی با بخش جدید URL inspection سرچ کنسول
شما می توانید آدرس یکی از صفحات وب سایت تان را با کلیک روی دکمه URL inspection وارد نمایید. این بخش اطلاعات جامع و دقیقی از وضعیت صفحه ای که آدرس آن را وارد نموده اید در اختیار شما قرار می دهد. با انجام دادن این کار از اطلاعاتی نظیر وجود داشتن صفحه مورد نظر در نقشه سایت، ایندکس شدن صفحه در گوگل، نمایش قابل قبول صفحه مورد نظر در موبایل، دسترسی کامل ربات های خزنده گوگل به صفحه و دیگر مشکلات احتمالی آگاه شوید و در صورت وجود مشکل بتوانید خطاها و مشکلات احتمالی را برطرف می نماید.
یکی از پرکاربرد ترین بخش های بهینه سازی سئو توسط متخصصان سئو، ارسال درخواست ایندکس کردن صفحه به گوگل است. شما می توانید در این بخش درخواست ایندکس کردن صفحه مورد نظر از وب سایت تان را به گوگل ارسال کنید.
آشنایی با بخش Index
یکی از از مهمترین بخش های گوگل سرچ کنسول، راهنمایی خوب و مناسب سئو کاران برای حل مشکل وب سایت هایی است که با مشکلات ساختاری مواجه شده اند که در ادامه با دو بخش اساسی از بخش Index آشنا خواهیم شد:
بخش coverage
در این بخش در می یابیم که چه صفحاتی در گوگل ایندکس شده اند، یا اینکه گوگل آن ها را ایندکس نکرده است. همچنین می توانیم در این بخش در یابیم که گوگل چگونه وب سایت ما را ایندکس می کند و یا دلایل ایندکس کردن صفحات وب سایت چیست و همچنین در این بخش با خطاهای احتمالی در این زمینه روبرو خواهیم شد.
از قابلیت های این بخش این است که میتوانیم حداکثر 1000 آدرس آخر صفحات وب سایت خود را در چهار بخش مختلف مشاهده کنید
- صفحات تایید شده اما دارای هشدار (Valid with warning)
- صفحات تایید شده
- صفحات دارای خطا (eror)
- صفحات ایندکس نشده (Excluded)
همچنین به کمک این بخش میتوانیم با کمک این ابزار به بررسی درستی ایندکس صفحات مهم وبسایت خود بپردازیم و همچنین از ایندکس صفحات تکراری و اضافی جلوگیری کنیم.
نقشه سایت یا بخش Sitemap
نقشه سایت به ربات های خزنده گوگل امکان پیدا کردن و ثبت کردن سریع و بهتر صفحات مد نظر شما برای ایندکس شدن را میدهد. نقشه های سایت یک فایل متنی با فرمت xml هستند که تمامی آدرس های صفحات مهم سایت را شامل می شود.
♥ پیشنهاد ویژه: آموزش سئو تصاویر در گوگل بصورت حرفه ای
بهبود عملکرد سایت با enhancnement در Search Console
به کمک این قسمت میتوانید با بررسی آیتم هایی که در اختیارتان قرار گرفته است، به بهبود کارایی و عملکرد وب سایت خود بپردازید.
یکی از مهمترین فاکتورهای یک وب سایت پربازدید با جایگاه خوب در جستجوی نتایج گوگل، سرعت سایت و قابلیت استفاده در موبایل است، که به کمک این ابزار می توانید به بررسی دو فاکتور ذکر شده بپردازید.
در نسخه جدید گوگل “سرچ کنسول” زبانه هایی برای نشانه ها گذاری های breadcrumb,logos ,sitelinkssearch box طراحی شده است که بررسی دقیق هریک از این داده های ساختار یافته را که شامل زبانه های زیر است برای کاربر ممکن می سازد:
- زبانه speed
- زبانه mobile usability
- زبانه breadcrumbs
- زبانه sitelinks search box
زبانه speed
به کمک این زبانه می توانید سرعت سایت مورد نظر را در سرچ کنسول گوگل جدید بررسی نمایید. شما می توانید سرعت لودینگ و آپلودینگ وب سایت تان را به صورت جداگانه در دسکتاپ و موبایل بررسی کنید. این زبان با توجه به real-world usage data سرعت موارد ذکر شده را گزارش می دهد. پیشنهاد می کنیم دوره آموزش افزایش سرعت سایت را مشاهده نمایید.
زبانه mobile usability
در این زبانه میتوانید اطلاعات کاربردی و مفیدی درباره گوشی های موبایل کسب کنید. اطلاعاتی از جمله:
- قابلیت اجرا و نمایش صحیح وب سایت شما روی گوشی های موبایل
- مشکلاتی که در هنگام نمایش روی گوشی موبایل متوجه برخی از صفحات وب سایت شما باشد.
زبانه Breadcrumbs
یکی دیگر از دیتاهای ساختار یافته دیگر گوگل سرچ کنسول breadcrumbs است. صاحبان وب سایت ها با بررسی این گزارش می توانند به درستی نشانه گذاری breadcrumbs پی ببرند. شما می توانید به کمک این گزارش ساختار یافته دریابید که دقیقا در کجای وب سایت خود قرار گرفتهاید. در واقع این زبانه یک مسیر راهنما برای نشانه گذاری متنی است.
breadcrumbs میتواند مشکلات یا درستی پیاده سازی بخش های مختلف مجموعه داده های ساختار یافته را به شما نشان دهد و در ادامه شما را با خطاها و مشکلات مربوطه آشنا می کند. بنابراین اگر پیاده سازی نشانه گذاری زبانه Breadcrumbs در Search Console با مشکلی مواجه شود به راحتی می توانید مشکل را شناسایی و اصلاح کنید.
زبانه sitelinks search box
کسانی که از این زبانه برای نشانه گذاری استفاده می کنند نیز، می توانند از گزارشاتی بهرهمند شوند. این گزارشات شامل جزئیات دقیق تری از عملکرد و خطاهای این نشانه گذاری می شود. گزارش سایت Sitelinks search box به 3 بخش :
- ارورها
- هشدارها
- موارد معتبر
تقسیم میشود. شما با کلیک بر روی ردیف قرار گرفته در پایین نمودار ها می توانید از جزئیات دقیق تر و بیشتری بهره مند گردید.
زبانه Manual action
به کمک این بخش میتوانید به بررسی فعالیت هایی که به صورت دستی اتفاق افتاده اند بپردازید. زمانی که تطابق صفحات وب سایت شما با پروتکل های کیفیت گوگل سرچ کنسول توسط یک انسان بررسی می شود، گفته می شود که یک بازنگری دستی صورت گرفته است.
این بازنگری ها اکثراً مربوط به تلاش برای ایندکس شدن صفحات وب سایت ها در مرورگرها میشوند.
گزارش های این بخش باعث حذف کلی یا دریافت رتبه های پایین صفحات وب سایت هایی که با معیارهای ما تطابق قابل قبولی ندارند می شود،بدون آنکه هیچگونه نشانه بصری برای کاربر ایجاد شود.
زبانه Security issues
مشکلات امنیتی وب سایت شما در این بخش به نمایش گذاشته میشود. در این بخش مشکلاتی که از نظر گوگل ممکن است برای افراد دیگر ایجاد آسیب نمایند، نمایش داده می شود. مشکلاتی از جمله:
-
- مهندسی اجتماعی (وب سایت های فیشینگ و فریب دهنده)
- هک شدن شامل حملات محتوایی یا URL
- آلودگی به بدافزارها مثل:
-
-
- حملات SQL
- پیکربندی سرور
- حملات کدی
- ارور قالب
-
تحلیل و بررسی وضعیت وب سایت با Legacy tools and reports
مشاهده گزارش های متفاوتی از از این ابزار Google Search Console وجود دارد. که این گزارشات عبارتند از:
- زبانه International targeting
- زبانه Removals
- زبانه Crawl stats
- زبانه Messages
- زبانه URL parameters
- زبانه Web Tools
- زبانه International targeting
به کمک این گزارش ها می توانید بر اساس موقعیت مکانی و زبان مخاطبین خود، آن ها را مورد هدف قرار دهید. به همین منظور می توانید به ترتیب زبان و کشور مورد نظرتان را از طریق زبان های Language وCountry وارد نمایید.
زبانه Removals
شما می توانید به کمک این زبانه صفحات ایندکس شده وب سایت خود یعنی URL هایی که از طریق نتایج سرچ به دست آورده اید را پاک کنید. به این منظور باید صفحه مربوط به آن را حذف کنید یا برای پاک کردن محتوا به طور دائم صفحه را به روز رسانی کنید. برای انجام این کار کافی است که URL صفحه ای که اقدام به حذف آن نموده اید را در زبانه Removals وارد کنید تا مطالب و محتوای آن صفحه به طور کامل و و دائمی حذف شود.
زبانه Crawl stats
برای بررسی فعالیت های ربات های گوگل در وب سایتتان می توانید از زبانه Crawl stats استفاده کنید. این ابزار به گوگل سرچ کنسول در بررسی اطلاعات تمام محتواهای بارگذاریشده در وب سایت، نظیر فایل های css یا محتوا و عکس های متفاوت کمک می کند. برای بهره مندی از این اطلاعات ابتدا بایستی مالکیت سایت را تایید کنید.
زبانه URL parameters
معیارهایی که باعث قرارگیری URL در یک صفحه می شود به پارامترهای URL شناخته می شوند. در صورتی که وب سایت شما از پارامترهایی که در URL ها محتوای تکراری را نشان می دهد استفاده می کند و یا از پارامترهای URLبرای تغییرات کوچکی مانند توضیحاتی درباره رنگ در صفحات استفاده می کند، ممکن است که خزنده های گوگل نتوانند وبسایت شما را به صورت موثری بررسی کنند.
شما می توانید به کمک ابزارهای سرچ کنسول گوگل از URL های تکراری با پارامترهای یکسان جلوگیری کنید و پارامتر های نادیده گرفته شده را مشخص کنید.
مدیریت لینک های داخلی و خارجی با بخش Links وبمستر تولز
برای مدیریت لینک سازی های داخلی و خارجی می توانید از بخش Links کمک بگیرید. با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول میتوانید به وب سایت ها و محتواهایی که از آن وب سایت ها به سایت شما لینک داده شده اند، دسترسی داشته باشید.
شما بایستی به شکل موثری از لینک سازی برای بهینه سازی سئو سایت خود استفاده نمایید. چراکه لینک سازی نقش موثری در کسب جایگاه و رتبه بالا در گوگل و موفقیت سایت ایفا می کند. نکته مهم این است که شما از این بخش می توانید سایتهای اسپمی که از آنها لینک گرفته اید و گوگل شناسایی کرده را پیدا کرده و در فایل disawov خود قرار دهید.
مدیریت سطح دسترسی به سرچ کنسول با بخش Settings
برای مدیریت لیست دسترسی های ثبت شده در گوگل سرچ کنسول، می توانید از این بخش استفاده نمایید. از جمله امکاناتی که به کمک این بخش برای شما فراهم شده است، میتوان به امکان افزودن دامنه های جدید، یا حذف دامنه های قبلی، امکان تعیین سطح دسترسی برای دیگر کاربران و تغییر آدرس سایت اشاره کرد. همچنین از دیگر مزایای گوگل کنسول می توان از در اختیار داشتن جزئیات اطلاعات ثبت هر یک از این موارد ذکر شده نام برد.
پیشنهاد ویژه: آموزش ahrefs بصورت حرفه ای (ابزار همه فن حریف سئوکاران!)
کلمات مرتبط: آموزش کامل گوگل وبمستر تولز ، سرچ کنسول چیست؟ ، search console چیست ، گوگل کنسول چیست ، نحوه کار با گوگل سرچ ، کنسول آموزش کار با google search console ، آموزش کامل گوگل سرچ کنسول
درباره مهدی حیدری
سلام، من مهدی حیدری هستم، عاشق یادگیری سئو و دیجیتال مارکتینگ... و همیشه برای بهتر شدن در تلاش هستم. از سال 87 در زمینه وب و بازاریابی اینترنتی در حال فعالیتم و خوشحال میشم اطلاعاتم رو با شما در میان بذارم.
نوشته های بیشتر از مهدی حیدریمطالب زیر را حتما بخوانید
-
ارتباط میان هاست و سئو سایت چیست؟
375 بازدید
-
آموزش انتخاب کلمه کلیدی در سئو بصورت حرفه ای
1.09k بازدید
-
آموزش سئو فیلم و ویدئو مارکتینگ (بازاریابی ویدئویی)
675 بازدید
-
نکات مفید و جذابی از قیف بازاریابی محتوا برای رشد کسبوکارها
726 بازدید
-
10 نکته خرید وسایل ارزان دیجی کالا❤️+سفارش پرفروش ترینها
1.31k بازدید
-
کد تخفیف دیجی کالا ارسال رایگان،اولین خرید بدون محدودیت❤️
2.92k بازدید
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
چقدر خوبه که الان تو اینترنت همه جیز رو میشه پیدا کرد. قبلا باید کلی میگشتیم تا کسی رو پیدا کنیم که بهمون چیزی یاد بده یا مثلا واسه لوله بازکنی برچسب ها رو زیر و رو میکردیم که آیا یه آدم مطمئن واس چاه بازکنی پیدا میشه یا نه ولی الان دیگه از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تو اینترنت هست. از اطلاعات عمومی ساده گرفته تا انواع آموزش های فنی و… رو میشه از تو اینترنت پیدا کرد. مرسی از مطلبتون که بدردمون خورد.
سلام من فایل رو داخل هاستم آپلود کردم ولی هر چی میزنم وریفای نمیشه…چیکار کنم؟
سلام دوست عزیز. بعد از آپلود چند دقیقه صبر کنید و دوباره امتحان نمایید. مطمئن بشین که فایل رو در پوشه public_html آپلود کرده باشید. مطمئن باشید فایل شما همان فایلی ست که گوگل به شما معرفی کرده.
خیلی ممنون از مطلب جامع تون در مورد سرچ کنسول جدید
خواهش میکنم. مطمئنا مقاله هر روز کامل تر میشه و قراره نکات کلیدی و مهمی در زمینه سرچ کنسول جدید گوگل رو در این مقاله قرار بدیم.