ریدایرکت 301 چیست؟ ❤️ آموزش در وردپرس، سی پنل و با کد+مثال
ریدایرکت 301 چیست؟
ریدایرکت به این معناست که بازدیدکنندگان یک صفحه به صورت مستقیم به صفحه ای دیگر از سایت هدایت می شوند. فرض کنید شما آدرس مغازه آشنایتان را بلدید و وقتی به آنجا می روید روی کرکره مغازه نوشته شده که این مغازه به آدرس دیگری منتقل یافت، ریدایرکت هم دقیقا همین مفهوم را دارد.
در واقع redirect در انگلیسی به معنای تغییر مسیر است و ممکن است افراد برای بیشتر دیده شدن سایت خود از این روش استفاده نمایند. ریدایرکت تنها برای تغییر مسیر بازدیدکنندگان نبوده و موجب تغییر دادن مسیر ربات های گوگل نیز می گردد و این ربات ها آن را به عنوان یک تغییر مسیر دائم یا موقت خواهند شناخت و در نتیجه موجب انتقال اعتبار از صفحه قدیمی به صفحه جدید خواهد شد.
ریدایرکت 301 را می توان نوعی ریدایرکت دائمی دانست که موجب تغییر URL و منتقل کردن اعتبار صفحه قدیمی به صفحه جدید می گردد. در این صورت با سرچ URL مورد نظر، این آدرس تغییر کرده و سایت دیگری باز می شود که البته این کار دائمی است. در واقع این کار تمام ترافیکی که در سایت قبلی موجود بود به سایت جدید انتقال می باید و تاثیر منفی بر سئوی سایت نخواهد داشت.
در این مطلب در رابطه ریدایرکت 301 و کاربردهایی که دارد بحث خواهیم کرد و انواع روش های ریدایرکت و اشتباهات رایج در این مورد را توضیح خواهیم داد.
انواع ریدایرکت و تغییر مسیر در وب
جهت ریدایرکت کردن سایت های مختلف می توان از دو روش مختلف استفاده کرد که به آنها می پردازیم:
ریدایرکت 301 | این نوع ریدایرکت انتقال سایت را به سایت دیگر به صورت دائمی انجام می دهد و هر زمان که شما آدرس مورد نظر خود را وارد نمایید به صورت خود به خود به سایت و صفحه جدید هدایت می شوید. |
ریدایرکت 302 | ریدایرکت 302 را می توان به نوعی یک ریدایرکت موقت دانست که بازدیدکنندگان و خزندگان گوگل را در یک زمان مشخص و به صورت موقت به صفحه جدید هدایت می کند. |
ریدایرکت 301 یا تغییر مسیر دائمی
ریدایرکت 301 را می توان مناسب ترین روش ریدایرکت دانست که منجر به انتقال اعتبار به صورت دائمی می گردد و در بهبود سئو سایت نقش مهمی را ایفا می کند. در واقع در این روش، همه آن اعتباری که صفحه اول دارد به صفحه مورد نظر ما منتقل گشته و ارزش آن بالا می رود.
با استفاده از redirect می توان انتقال آدرس URL قدیمی به URL جدید را به راحتی انجام داد و بازدیدکنندگان، خزندگان گوگل و اعتبار سایت را به صفحه مورد نظر هدایت کرد.
ریدایرکت 302 یا تغییر مسیر موقت
نوع دیگری از ریدایرکت به نام 302 وجود دارد که سبب انتقال موقت به صفحه جدید می گردد. در واقع با این روش می توان کاربران و خزندگان را به صفحات جدید هدایت کرد اما امکان انتقال اعتبار و ارزش صفحه قبل به صفحه جدید وجود نخواهد داشت.
پس با مطالعه مفاهیم بالا می توان خلاصه مطلب را به این شکل بیان کرد:
- با استفاده از روش ریدایرکت 301 امکان انتقال کاربران، خزندگان و ارزش سایت قدیم به سایت جدید وجود دارد. در واقع این نوع ریدایرکت کاملا دائمی بوده و به همین دلیل ارزش سایت نیز منتقل می گردد.
- اما با استفاده از روش ریدایرکت 301 که یک ریدایرکت موقت است کاربران و ربات های گوگل از صفحه قدیم به صفحه جدید منتقل شده اما اعتبار آن انتقال نخواهد یافت.
تغییراتی که در ریدایرکت 301 صورت می گیرد شامل مواردی مانند تغییر URL، تغییر پروتکل سایت یعنی انتقال از http به https، تغییر مسیر از یک صفحه سایت به صفحه سایت دیگر و مجموع هر یک از این موارد می گردد.
ریدایرکت 301 در چه مواردی استفاده می شود؟
اما حال که با مبحث ریدایرکت 301 آشنا شدیم نیاز است تا در رابطه با کاربردهای مختلفی که دارد نیز اطلاعاتی داشته باشیم.
زمانی که نیاز به نصب یک گواهی امنیتی SSL و یا حذف کردن آن است، ریدایرکت 301 می تواند کمک بسیاری به ما نماید.
در مواقعی که قصد داریم آدرس سایت را تغییر دهیم و یا این که ساختار صفحات سایت را دچار تغییراتی نماییم، امکان استفاده از ریدایرکت 301 وجود خواهد داشت.
جهت تغییر دادن آدرس یک سایت به سایت دیگر، استفاده از ریدایرکت 301 می تواند بسیار کاربردی باشد.
ممکن است در یک سایت صفحات قدیمی وجود داشته باشد که استفاده ای از آنها نمی گردد. می توان با استفاده از ریدایرکت 301 این صفحات را کاملا جدید و با کیفیت نمود.
ریدایرکت 301 بر سئو سایت چه تاثیری دارد؟
صفحات مختلفی که درگوگل ایندکس می گردند دارای یک اعتبار و ارزش مشخص هستند که این اعتبار ممکن است منفی یا مثبت باشد. با توجه به همین رتبه هاست که نتایج در گوگل مشخص خواهد شد. هرگونه تغییری که در آدرس سایت صورت گیرد می تواند بر میزان اعتبار و رتبه آن تاثیرگذار بوده و بر روی نتایج جست و جو نیز موثر باشد. برای این که جایگاه و موقعیت آدرس هایی که نیازمند انتقال دائم هستند، حفظ گردد حتما باید از ریدایرکت 301 استفاده نمود.
زمانی که یک آدرس و دامنه را ریدایرکت می کنید تمامی رتبه ها از آدرس قبل به آدرس جدید منتقل می گردد. Page Rank و MOZ Rank و Page Authority و Traffic Value از جمله این رتبه ها و رنک ها هستند. با ریدایرکت 301 تاثیر تمام بک لینک ها و رپورتاژ هایی که قبلا گرفتید به آدرس جدید منتقل خواهد شد.
حذف آدرس قبلی ایندکس شده با ریدایرکت 301
شما با استفاده از ریدایرکت این نکته را به گوگل گوشزد می کنید که آدرس سابق را از ایندکس خود حذف نماید و به جای آن از آدرس جدیدی که شما وارد کرده اید استفاده نماید. بدین ترتیب این کار می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی سئو سایت داشته باشد.
انجام ریدایرکت باید با تخصص و دقت بالایی انجام گیرد چرا که عدم انجام صحیح آن می توان منجر به تاثیرات معکوس بر سئو سایت گشته و رتبه شما را در گوگل کاهش دهد. پس توصیه می شود در صورتی که دارای تخصصی در این زمینه نیستید انجام آن را به دست یک متخصص سئو بسپارید.
5 روش ریدایرکت آدرس قدیم به جدید (htaccess و سی پنل و وردپرس و php و ASP)
متدهای مختلفی برای انجام دادن ریدایرکت 301 وجود دارد که بسته به عوامل مختلف می توان از آنها استفاده نمود. این عوامل شامل پنل مدیریت ها و سیستم مدیریت محتوای سایت است. دو روش مهم و کاربردی وجود دارد که می توان جهت انجام ریدایرکت 301 از آنها استفاده کرد:
-
ایجاد ریدایرکت توسط فایل htaccess هاست لینوکس
به وجود آوردن یک سری تغییرات در فایل htaccess یکی از روش هایی است که از آن برای سایت هایی که دارای سرور لینوکس هستند استفاده می گردد. اما چگونه می توان به فایل htaccess دسترسی پیدا کرد؟ برای این کار باید به آن مکانی که سایت خود را در هاست بارگذاری کرده اید بروید.
تغییر دادن آدرس نیازمند داشتن کدهای اختصاصی مختلفی است. در واقع یک خط کد این امکان را ایجاد می نماید که تعداد زیادی از صفحات سایت شما را به یک سایت دیگر ریدایرکت نماید و یا این که تنها یک صفحه از سایتتان را به صفحه ای جدید ریدایرکت کند. برای اطمینان از تغییرات، نیاز است تا بررسی های لازم را پس از اعمال هرگونه تغییراتی انجام داد.
ابزار Redirect Generator یکی از ابزارهای مهم و موثری است که می توان از آن برای ساختن دستورات مناسب استفاده نمود. با استفاده از سایت https://www.rapidtables.com/web/tools/redirect-generator.html می توان از این ابزار استفاده نمود.
ریدایرکت های مختلفی وجود دارند که می توان از آنها برای سایت های مختلف استفاده نمود. در زیر به تعدادی از آنها اشاره شده است:
1-1 ریدایرکت یک صفحه به صفحه دیگر
در صورتی که قصد دارید یک صفحه قدیمی از سایت خود را به صفحه ای جدید انتقال دهید می توانید از ریدایرکت زیر استفاده نمایید:
Redirect 301 /old-page.html /new-page.html
به جای old-page.html آدرس صفحه قدیمی و به جای new-page.html آدرس صفحه جدید را وارد نمایید.
1-2 ریدایرکت کل صفحات یک دامنه به دامنه جدید
ممکن است قصد داشته باشید تمامی صفحات موجود در سایت را به یک سایت جدید ریدایرکت دهید که در این صورت می توانید از ریدایرکت های زیر استفاده نمایید:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^oldsite.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.oldsite.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://newsite.com/$1 [L,R=301,NC]
1-3 کد ریدایرکت نسخه بدون www به www
برخی افراد ممکن است قصد داشته باشند آدرس سایت هایی که www ندارند به سایت هایی ریدایرکت دهند که دارای www هستند. برای این کار می توانند از ریدایرکت های زیر استفاده نمایند:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.example.com/$1 [L,R=301,NC]
1-4 کد ریدایرکت نسخه با www به نسخه بدون www
همچنیین ممکن است نیاز باشد تا آدرس سایت دارای www را به یک نسخه بدون www ریدایرکت داد. در این صورت هم باید از ریدایرکت های زیر استفاده نمود:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://example.com/$1 [L,R=301,NC]
1-5 کد ریدایرکت نسخه http به https
برای ریدایرکت دادن سایت هایی که دارای نسخه http هستند به سایت هایی با آدرس دارای https می توان از ریدایرکت های زیر استفاده کرد:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
1-6 کد ریدایرکت از زیردامنه به فولدر
جهت ریدایرکت کردن از زیر دامنه به یک فولدر نیز می توان از ریدایرکت های گفته شده در زیر استفاده نمود:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^blog.sample.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://sample.com/blog$1 [L,R=301,NC]
2- آموزش ریدایرکت 301 در سی پنل (Cpanel)
برای ریدایرکت 301 در سی پنل، ابتدا وارد سی پنل شوید و سپس به بخش Domains و به دنبال آن به قسمت Redirects بروید.
در این بخش در گام اول باید نوع انتقال (Type) مشخص شود. زیرا که با انواع مختلف انتقال می توان انواع مختلف ریدایرکت داشته باشد. در این بخش ما نوع 301 را انتخاب می کنیم. در ادامه دامنه مورد نظر در قسمت https?://(www.)? انتخاب کرد. سپس باید آدرس قدیمی را به آدرس جدید منتقل شود و سپس در گام آخر آدرس جدید را وارد کنید.
3– ریدایرکت 301 در وردپرس + معرفی بهترین افزونه ها
یکی از مزیت های استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس، وجود افزونه های متنوع و زیاد می باشد که کار ریدایرکت را انجام می دهد.
بطور مثال شما می توانید از افزونه Simple 301 Redirect برای تغییر مسیر آدرس ها استفاده کنید.
اگر شما از نسخه کامل افزونه Yoast استفاده می کنید، می توانید در بخش Redirect Manager (که به فارسی “تغییر مسیر” می باشد) اقدام به تعریف ریدایرکت 301 برای صفحات خود بکنید. شما می توانید با توجه به شکل زیر یکی از انوع ریدایرکت ها را انتخاب کنید، (گرینه اول را برای ریدایرکت 301 انتخاب کنید)
سپس با توجه به آموزش ریدایرکت 301 در سی پنل که در بالا به آن پرداختیم، ادامه مراحل را دنبال کنید.
افزونه redirection برای تغییر مسیر در وردپرس
حالا اگر شما از نسخه پرو افزونه Yoast استفاده نمی کنید، پیشنهاد می شود از افزونه redirection (کلیک کنید) که یکی از بهترین افزونه های ریدایرکت وردپرس برای انتقال آدرس می باشد، استفاده کنید.
برای این کار ابتدا افزونه redirection را نصب کنید و آن را فعال کنید. سپس به قسمت تنظیمات مراجعه کنید. سپس به قسمت Source URL بروید و آدرس قدیمی را وارد کنید و در بخش Target URL اقدام به وارد کردن آدرس صفحه جدید مورد نظر خود کنید.
4- کد ریدایرکت 301 از طریق PHP
برای اینکه شما بتوانید از ریدایرکت دائم یا همان ریدایرکت 301 استفاده کنید باید کدهایی که در زیر نوشته شده است را در بالاترین قسمت محتوای خود پیش از آنکه چیزی شروع شود، قرار بدهید.
<?
Header( “HTTP/1.1 301 Moved Permanently” );
Header( “Location: http://www.new-url.com” );
?>
و اسنیپت مورد بحث در نهایت به یک خط کد که در زیر مشاهده می کنید، تبدیل می شود:
<?php header(“Location: http://www.example.com/a-new-destination”, true, 301); ?>
کد شما وقتی بخواهید با استفاده از ابزار wp_redirect که در داخل وردپرس قرار دارد، این کار را انجام دهید به شکل زیر خواهد شد.
wp_redirect( “http://www.example.com/a-new-destination”, 301 );
5- کد ریدایرکت 301 از طریق ASP
ممکن است وب سایت شما با زبان ASP به جای زبان PHP نوشته شده باشد، حالا باید چه کرد؟
تمامی مراحل ریدایرکت 301 در زبان ASP دقیقا مانند مراحل ریدایرکت با زبان PHP می باشد، با این تفاوت که کدهای آن متفاوت است و باید کدهایی که در زیر آمده است را در بالای کدهای صفحه خود وارد کنید.
<%@ Language=VBScript %>
<%
Response.Status=”301 Moved Permanently”
Response.AddHeader “Location”,”http://www.new-url.com/”
%>
اشتباهاتی که در ریدایرکت 301 ممکن است مرتکب شوید
حالا که با اهمیت ریدایرکت 301 آشنا شده اید، بیایید به بررسی اشتباهات رایجی که اکثر افراد آن را انجام می دهند، پردازیم تا شما مرتکب آن ها نشوید.
- هیچ تفاوتی بین //:http و http://www قائل نشوید. همانطور که در بالا توضیح داده شد، گوگل فقط یک آدرس دامنه را به عنوان آدرس اصلی سایت شما قبول می کند. و با توجه به اینکه بین دو گزینه ای که لینک شده است، تفاوت وجود دارد، گوگل آن را به عنوان دو URL در نظر می گیرد و با توجه به اینکه محتویات این دو لینک یکی می باشند، گوگل آن را کپی در نظر می گیرد و اقدام به جریمه کردن می کند. پس هرگز این اشتباه را مرتکب نشوید و ریدایرکت 301 را برای این دو لینک در نظر داشته باشید.
- هرگز قبل از انجام ریدایرکت 301 اقدام به انتقال تمامی محتویات سایت اصلی خود را به دامنه جدید نکنید. برای اینکه گوگل سایت را مورد خزش قرار می دهد و با توجه به کپی بودن مطالبی که در سایت قرار دارد نسب به جریمه کردن سایت اقدام می کند.
- از لینک های قدیمی سایت خود غافل نشوید. بعضی از افراد یک لینک در سایت قدیمی خود قرار می دهند که در آن بیان می کنند که آدرس جدید به این سایت منتقل شده است. با این کار باید تلاش شود تا رتبه برتری که سایت از قبل داشته است را به دست بیاید. باید به جای این کار با استفاده از تکنیک 301 لینک های قدیمی را به آدرس سایت جدیدی منتقل کرد.
- شکستن زنجیره صفحات ریدایرکت شده. به طور کلی یک آدرس سایت به صفحه دیگری ریدایرکت 301 می شود. و کاربر با کلیک کردن بر روی یک لینک به لینک دیگری وارد می شود. اما اگر این اتفاق نیفتد چه باید کرد؟
در این شرایط یک آدرس به صورت زنجیره ای به چند آدرس دیگر ریدایرکت می شود و کمی طول می کشد تا کاربر یا ربات گوگل به گزینه مورد نظر خود برسد. به صورت زیر:
آدرس مبدا > ریدایرکت1 > ریدایرکت 2 > آدرس مقصد
- برای اینکه ربات های خزنده گوگل به خوبی متوجه ساختار محتوای سایت شوند، باید از یک راهنما استفاده کنند. این راهنما همان نقشه سایت یا sitemap می باشد. ربات های گوگل با استفاده از نقشه سایت اطلاعات لازم برای شناسایی صفحات جدید و تغییرات آدرس های قدیمی استفاده می کنند. در اکثر موارد با اینکه آدرس قبلی ریدایرکت شده است، ولی اطلاعات آن هنوز در نقشه سایت وجود ندارد.
در این صورت ربات های گوگل وارد صفحه ای می شوند که دیگر وجود خارجی (به دلیل ریدایرکت شدن) ندارد. اگر این صفحات در سایت شما باقی بمانند، ربات های گوگل با هربار مراجعه ناامید تر می شوند و در نهایت گوگل سایت شما را به عنوان یک سایت با ساختار نامناسب می شناسد و امکان اینکه بودجه کراول یا Crawl Budget را از دست بدهید. برای گام اول حل این مشکل باید صفحاتی که از ریدایرکت 301 استفاده می کنند، را پیدا کرد و سپس در گام بعدی به حذف آن ها از نقشه سایت بپردازید.
کلام آخر
ریدایرکت 301 یکی از ابزارهای مفید در دنیای سئو می باشد که اگر به صورت برنامه ریزی شده و هدفمند از آن استفاده شود علاوه بر حفظ اعتبار سایت، می توان نسبت به تقویت صفحات و ادغام دو محتوای نزدیک به هم استفاده کرد. در آینده بخش های مفید دیگر به این مقاله اضافه خواهد شد تا تکنیک های کاربردی و بهبود سئو سایت را با استفاده از ریدایرکت 301 به شما معرفی شود.
پیشنهاد مطالعه:
لینک نوفالو چیست و چه تاثیراتی در سئو سایت دارد؟
سئو تکنیکال چیست؟ 14 نکته طلایی و حیاتی فنی سایت
بهترین دوره سئو ایران کدام است؟ مقایسه برترین دوره های سئو فارسی
اعتبار دامنه (Domain authority) چیست؟ افزایش قدرت دامنه با راهکارهای طلایی
افزایش سرعت بالا آمدن و لود سایت با 8 تکنیک کلیدی
درباره مهدی حیدری
سلام، من مهدی حیدری هستم، عاشق یادگیری سئو و دیجیتال مارکتینگ... و همیشه برای بهتر شدن در تلاش هستم. از سال 87 در زمینه وب و بازاریابی اینترنتی در حال فعالیتم و خوشحال میشم اطلاعاتم رو با شما در میان بذارم.
نوشته های بیشتر از مهدی حیدریمطالب زیر را حتما بخوانید
-
ارتباط میان هاست و سئو سایت چیست؟
324 بازدید
-
آموزش انتخاب کلمه کلیدی در سئو بصورت حرفه ای
1.02k بازدید
-
ابزار Ahrefs چیست؟❤️ کاربرد اچرفز از 0 تا 100
776 بازدید
-
سفارش تقویت رپورتاژ آگهی بعد از انتشار❤️(لینک مرحله 2)
782 بازدید
-
آموزش رپورتاژ آگهی – تجارب و تکنیکهای کمپین های رپورتاژی
584 بازدید
-
آموزش سئو فیلم و ویدئو مارکتینگ (بازاریابی ویدئویی)
631 بازدید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مطالبتون عالی بود مچکرممم
توی انتخاب ریدایرکت دقت کنید که نوع درست را انتخاب کنید تا توی درد سر بعدی نیفتید