16 نکته مهم سئو ❤️ (نکات ضروری برای سئو سایت)
نکات مهم و ضروری برای سئو سایت
شاید شما هم تصور کنید که سئو یک سایت پس از راه اندازی آن و معرفی به گوگل شروع میشود و پس از آن به راحتی میتوانید سایت خود را سئو کنید. اما اصلا موضوع به این صورت نیست. نکات مهمی در سئو یک سایت وجود دارد که در صورت رعایت نشدن میتوان ادامه راه را برای شما سخت و یا حتی ناممکن کند. اما در صورتی که تمامی این موارد را به خوبی رعایت کرده باشید میتوانید راه سئو سایت خود را بسیار هموار و آسان کنید. در ادامه این مقاله به معرفی گام های حیاتی قبل از راه اندازی سایت برای سئو میپردازیم.
نکته صفر سئو: طراحی سایت توسط یک سئوکار حرفه ای
قسمت اعظمی از سئو سایت در حین راه اندازی سایت شما برمیگردد. یعنی وقتی شما طراحی سایت خود را به یک فردی می دهید که به سئو تخصص کاملی ندارد در آینده دچار مشکلات سئویی و بالا نیامدن سایت خواهید شد زیرا از همان ابتدای گذاشتن خشت اول سایت یکسری نکات سئویی رعایت نشده، بنده شخصا این مشکل را در بسیاری از پروژه هایی که سئو آن را دست گرفتیم دیده ام و تجربه کردم. برای همین توصیه میکنم طراحی سایت تان را همان ابتدا به یک فرد یا گروهی بدهید که به سئو تسلط کاملی دارند. تیم سئولایت علاوه بر سئو سایتها در زمینه طراحی سایت بصورت تخصصی و سئو بیس (بر پایه سئو) نیز فعالیت می کند و شما دوست عزیز می توانید طراحی سایت خود را به ما بسپارید. کافیست از طریق راههای ارتباطی با ما تماس بگیرید.
اول سئو، بعد راه اندازی و طراحی سایت
تمامی مواردی که در ادامه گفته میشوند از اهمیت بالایی برخوردار هستند پس به هیچ عنوان از آنها چشم پوشی نکنید.
1_ بررسی دامنه سایت
دامنه اولین قسمت یک سایت برای راه اندازی آن است. احتمالا شما هم دامنه خود را از سایت های ثبت دامنه فارسی خریده اید و قصد راه اندازی سایت خود بر روی آن را دارید اما!! آیا سابقه دامنه سایت خود را بررسی کرده اید؟
ممکن است دامنه ای که در حال حاضر در دست شماست قبلا متعلق به فرد و سایت دیگری بوده باشد و در این حالت اگر بر روی آن دامنه اعمال اسپمی انجام شده باشد مطمنا تأثیرات بدی بر روی سئو سایت شما میگذارد.
برای بررسی دامنه سایت خود میتوانید در ابتدا به اسپم اسکور سایت moz مراجعه کنید و پس از آن هم با استفاده از سایتی مثل wayback machine سابقه و فعالیت ها بر روی دامنه خود را چک کنید.
در صورتی که دامنه شما دارای اخطار زیادی از گوگل باشد بهتر است اقدام به تعویض آن با یک دامنه بهتر کنید.
2_ هاست سایت
سرعت سایت یکی از مهم ترین گزینه ها برای سئو است. اگر هاست شما دارای قطعی مداوم و همینطور، سرعت پایین باشد میتواند قسمت بزرگی از اقدامات شما در جهت سئو سایتتان را به باد دهد. پس به شدت بر روی این موضوع تمرکز کنید. اگر نیاز به مشاوره در این زمینه دارید ما می توانیم راهنمایی تان کنیم.
3_ ssl را فعال کنید
پروتکل امنیتی جدید سطح وب (HTTPS )، یکی از پیشنهادات جدید گوگل برای سایت هاست. شاید در زمان حال استفاده نکردن از آن باعث کاهش رتبه آن نشود اما مطمئن باشید در آینده این موضوع میتواند به سئو سایت شما ضربه وارد کند.
این پروتکل برای امنیت سایت شما نیز بسیار مفید است.
4_ سئو تکنیکال قالب
کدنویسی یا سئو تکنیکال قالب نیز بخش مهمی از سئو را دربر میگیرد. اگر قالب شما از ساختار استاندارد کدنویسی برخوردار نباشد و یا اصطلاحا سئو فرندلی نباشد، ممکن است بخشی از سئو سایت را به طور کلی از دست بدهید.
از جمله موارد مهم در سئو تکنیکال میتوان به نکات پایین اشاره کرد:
• کدنویسی کم حجم
• کدنویسی استاندارد
• سرعت بالا
• ریسپانسیو بودن قالب
انتخاب یک قالب خوب می تواند راه سئوی شما را سریعتر کند. پس بهترست با یک سئوکار در این زمینه مشورت نمایید.
5_ تحقیقات کلمه کلیدی صحیح
کلمات کلیدی دقیقا همان چیزی است که شما سئو سایت را برایش انجام میدهید. کلمات کلیدی همان هایی هستند که مخاطب را به سایت شما جذب میکنند. اگر در انتخاب کلمات کلیدی مناسب اشتباه کنید، ممکن است علاوه بر طولانی کردن روند سئو سایت، باعث سرمایه گذاری اشتباه شوید.
کلماتی که انتخاب میکنید باید:
• دارای مخاطب باشد
• مخاطب هدف شما را به سایت بکشاند
• رقابت سختی در آن نباشد
چیدمان صفحات سایتها و انتخاب کلمات برای صفحات لندینگ کار بسیار مهم و کلیدی است.
6_ سئو صفحه
صفحات خود را سئو کنید. کلمه کلیدی مورد نظر را بر روی صفحه هدف گذاری کنید و به درستی آن را در صفحات سئو کنید. برای سئو یک صفحه باید به تکرار کلمه کلیدی به اندازه نیاز، استفاده از تصاویر، استفاده از کلمات در متاتگ ها و… توجه کنید.
قبل از ایندکس شدن سایت، از سئو مناسب صفحات مطمئن شوید.
7_ استفاده صحیح از برچسب ها
در برچسب گذاری بسیار دقت کنید. در گذشته و شاید در زمان حال بعضی از سایت ها از استراتژی های غلط در برچسب گذاری استفاده میکردند اما شما به هیچ عنوان نباید از آنها درس بگیرید. برچسب ها مانند شمشیر دولبه هستند، میتوانند به شدت باعث افزایش سئو شما شوند و یا باعث پنالتی کامل سایتتان شود.
بهتر است از کلمات کلیدی در برچسب ها استفاده کنید.
8_ ساختار لینک های سایت را درست کنید
لینک ها یکی از موارد تأثیر گذار در سئو سایت است. استفاده از حروف بی معنا، اعداد، تاریخ و… در لینک ها شاید باعث کاهش سئو سایتان نشود، اما نمیتوانید با استفاده از آنها به سئو سایت خود نیز کمک کنید. بهترین حالت استفاده از کلمه کلیدی در لینک هر صفحه است.
9_ افزونه کمک کننده سئو نصب کنید
اگر در ابتدای کار هستید بهتر است یک افزونه سئو در سایت خود نصب کنید. یکی از بهترین افزونه ها برای سئو سایت، افزونه Yoast است که میتواند کمک زیادی به شما کند. البته این افزونه صرفا یک راهنما است به هیچ وجه نباید صرفا روی آن برای سئو سایت خود حساب کنید.
10_ ارزش محتوای صفحات را بسنجید
مطمئن شوید که محتواهای سایت شما دارای اعتبار و ارزش کافی هستند و زمانی که کاربر به آنها رجوع کند با چیزی که مورد نیاز اوست روبرو میشود. از پرکردن بی دلیل صفحات خود داری کنید.
11_ تصاویر را فراموش نکنید
وجود تصویر در هر صفحه از سایت میتواند به شدت به سئو آن صفحه کمک کند. سئو تصاویر را بیاموزید و به خوبی از آن برای سئو سایت خود استفاده کنید. به هیچ عنوان آلت (Alt) تصاویر را فراموش نکنید.
حجم تصاویر سایت خود را کاهش دهید (بدون افت کیفیت) تصاویر پرحجم میتواند باعث کاهش سرعت سایت شما و در نهایت لطمه به سئو سایت شما بشود. بهتر است برای سایت خود از عکس های تکراری استفاده نکنید
به عنوان کلام آخر پیشنهاد میکنیم پس از اجرای تمامی این موارد اقدام به ایندکس کردن و معرفی سایت خود به گوگل کنید. همینطور بهتر است برای سایت نقشه سایت را ایجاد کنید تا به ایندکس بهتر آن کمک کنید. با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان.
12_ ساختار لینک های داخلی
مطمئن شوید به تمامی صفحات سایت خود، در مکان مناسب لینک داده اید. از ایجاد صفحات بدون لینک در سایت جلوگیری کنید و به هیچ عنوان در لینک دهی داخلی زیاده روی نکنید. می توانید به مقاله آموزش لینک سازی داخلی مراجعه نمایید.
13_ در دادن لینک خارجی خسیس نباشید
در صفحات مختلف، به صفحات مرتبط سایت های معتبر لینک بدهید. در انجام این کار خساست نکنید و مطمئن باشید که این موضوع میتواند باعث رشد سئو شما شود. البته به هیچ عنوان زیاده روی در این روند پیشنهاد نمیشود. برای اطلاعات بیشتر به مقاله آموزش لینک سازی خارجی مراجعه نمایید.
14_ بازاریابی محتوا در وبلاگ
بازاریابی محتوا قسمتی از بازاریابی درونگرا مربوط به سایت شماست. وبلاگ سایت خود را راه اندازی کنید و از آن برای جذب مخاطب به خوبی استفاده کنید. این ظرفیت در جذب مخاطب را از دست ندهید.
15_ امنیت سایت را تکمیل کنید
امنیت سایت خود را تأمین کنید. بعضی از هکر ها با هک کردن سایت شما، بدون اطلاعتان اقدام به ساخت لینک برای سایت خود میکنند و باعث کاهش سئو سایتتان میشوند.
مطمئن شوید که سایت شما غیرقابل نفوذ باشد.
16_ سرعت سایت را بهینه کنید
سرعت سایت خود را سایت های آنالیز سرعت بررسی کنید و تا حد توان آن را کاهش دهید تا به سئو سایتتان کمک کنید. قسمت زیادی از سرعت سایت وابسته به کدنویسی سایت شما است.
برای اینکه یک سایت برای کسب و کار اینترنتی خود بر مبنای سئوی استاندارد طراحی و راه اندازی کنید می توانید از خدمات طراحی سایت، سئو سایت، مشاوره سئو و تدریس خصوصی سئو در سئولایت استفاده کنید. در این جلسات ما بهترین راهکارها و تجربیات چند ساله خود را برای ایجاد و پیشرفت بک سایت به شما عرضه میکنیم. پیمودن مسیر همراه با خطاها و اشتباهات فراوان هم زمان و هزینه را از ما میگیرد و هم انگیزه انسان را برای ادامه کار کاهش میدهد پس بهترست در همان ابتدا راه درست و اصولی را انتخاب کرد.
درباره مهدی حیدری
سلام، من مهدی حیدری هستم، عاشق یادگیری سئو و دیجیتال مارکتینگ... و همیشه برای بهتر شدن در تلاش هستم. از سال 87 در زمینه وب و بازاریابی اینترنتی در حال فعالیتم و خوشحال میشم اطلاعاتم رو با شما در میان بذارم.
نوشته های بیشتر از مهدی حیدریمطالب زیر را حتما بخوانید
-
ارتباط میان هاست و سئو سایت چیست؟
322 بازدید
-
آموزش انتخاب کلمه کلیدی در سئو بصورت حرفه ای
1.02k بازدید
-
آموزش سئو فیلم و ویدئو مارکتینگ (بازاریابی ویدئویی)
629 بازدید
-
نکات سئو دسته بندی(کتگوری) برچسب(تگ) فروشگاه اینترنتی❤️
1.39k بازدید
-
ریدایرکت 301 چیست؟ ❤️ آموزش در وردپرس، سی پنل و با کد+مثال
1.85k بازدید
-
نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟❤️روشهای کاهش بانس ریت
1.06k بازدید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خسته نباشی مهندس ممنون، از مطالب این مقاله تشکر میکنم