نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟❤️روشهای کاهش بانس ریت
Bounce Rate یا نرخ پرش چیست؟
بعد از مدتی که شما وراد دنیای وب، سئو و ترافیک سایت شوید با مبحث و اصطلاحی به نام Bounce Rate یا نرخ پرش آشنا خواهید شد. در زبان فارسی کلمه Bounce به معنای پریدن و یا برگشتن می باشد و کلمه Rate نیز به معنای نرخ و ضریب می باشد و از لحاظ لغوی Bounce Rate به معنای نرخ پرش، ضریب خروج بازگشت و نرخ خروج معنی می شود. که در دنیای وب به بانس ریت یا نرخ بانس نیز شناخته می شود.
نرم افزارهای بسیاری وجود دارد که به بررسی وضعیت و ترافیک سایت ها را ارزیابی و اندازه گیری می کند که معروف ترین آن ها می توان به سرویس های گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) و الکسا (Alexa) اشاره کرد که نرخ بانس یا همان بانس ریت را گزارش می کنند.
به طور کلی هر سایتی که نرخ پرش یا بانس ریت بالایی داشته باشد، به عنوان یک سایت مشتری پران شناخته می شود و هرچقدر هم که هزینه های زیاد برای جذب کاربر و تبلیغات بدهد هیچگونه فایده ای ندارد، زیرا که بخش بزرگی از کاربرانش را از دست می دهد.
نکته ای که باید به آن متذکر شویم این است که نرخ پرش با مدت زمانی که یک کاربر در سایت می می ماند ارتباطی ندارد و در واقع به حالتی گفته می شود که کاربران بدون انجام هیچ گونه فعالیتی صفحه ی سایت را ببندند.
بانس ریت یک امتیاز منفی غیرمستقیم برای سئو یک وب سایت می باشد. به این ترتیب هر چقدر که مقدار بانس ریت یک سایت کمتر باشد به این معنی است که کاربران بیشتری از این وب سایت با انجام چند عمل بازدید می کنند و ارتباط خوبی با سایت برقرار کرده اند. اما اگر نرخ پرش یک سایت بالا باشد به این معنی است که یک جای کار مشکل دارد و بیشتر بازدیدها به صورت تک صفحه ای می باشد. حالا باید به دنبال مشکل سایت باشید که ممکن است از طراحی و ظاهر نه چندان زیبا بهره می برد، لینک سازی به درستی صورت نگرفته است، یا ارائه مطالب به خوبی انجام نمی شود. به هر حال باید به دنبال حل مشکل و کاهش نرخ پرش در سایت باشید.
راهکارها و روش های کاهش نرخ پرش
پرش یا Bounce زمانی اتفاق می افتد که کاربر صفحه یک سایت را ترک کند و یا به صفحه قبلی برود در صورتی که هیچ گونه اقدامی انجام دهد. اما یک سری فعالیت ها وجود دارد که اگر توسط شما و یا کاربران انجام شود باعث کاهش نرخ بانس ریت می شود:
ایجاد لینک های داخلی برای بازدید از سایت های مختلف
- اقدام به خرید محصول یا دوره های آموزشی
- کلیک بر روی تبلیغات
- عضویت در سایت
- نوشتن کامنت در زیر مقالات
- تماشای ویدیو
- دانلود فایل
- ارسال پیام، درخواست مشاوره و پشتیبانی
برای کاهش نرخ پرش می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- لینک سازی داخلی که مخاطب را ترغیب به کلیک نماید (لینک سازی داخلی که کاربر روی آن کلیک نماید تاثیر کمتری دارد)
- افزایش سرعت بارگذاری صفحات سایت برای جلوگیری از ترک سریع کاربر و منتظر ماندن بیش از حد
- استفاده از المانها و تصاویر و دکمه هایی که در صفحه به درستی چیده شده اند
- خلاصه و مفید نوشتن در محتوا (گزافه گویی و بلندنویسی بیهوده کاربر را خسته می کند و باعث خروج می شود)
بانس ریت در سئو چه تاثیری دارد؟
در ابتدا باید گفت که بانس ریت یا نرخ پرش به صورت غیر مستقیم در سئو سایت تاثیر می گذارد. تاثیر غیر مستقیم به این صورت می باشد که گوگل نرخ پرش را در ابتدا به در رتبه بندی سایت وارد نمی کند. اما با گذشت زمان و افزایش خروج کاربران از سایت بدون برقراری تعامل و همچنین مقایسه آن صفحه با صفحات مشابه سایتهای دیگر گوگل نارضایتی کاربران را به عنوان یک فاکتور غیر مستقیم در نظر می گیرد و در نتیجه در رتبه بندی سایت تاثیر می دهد.
یکی از فاکتورها و عوامل بسیار تاثیرگذار در سئوی سایت و نرخ پرش، سرعت سایت می باشد. سرعت سایت به عنوان یک فاکتور تاثیر گذار هم به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر سئوی یک سایت تاثیر می گذارد.
اگر بخواهیم به تاثیر مستقیم سرعت بر سئو سایت شما بگوییم می توان گفت که با افزایش سرعت سایت شما الگوریتم های گوگل به بررسی سایت شما خواهند پرداخت و سرعت سایت شما را به عنوان یکی ار عوامل مهم در رتبه بندی سایت شما در نظر می گیرند.
اما تاثیر غیر مستقیمی که سرعت می تواند بر سئوی سایت و نرخ پرش شما بگذارد به این صورت می باشد که وقتی یک کاربر وارد سایت بشود و محتوایی که می خواهد با سرعت هر چه تمام در اختیار آن قرار بگیرد، رضایت او را به وجود می آورد که این عامل می تواند احتمال دریافت نمره و یا حتی کامنت را از سوی کاربر افزایش دهد. یکی از فاکتورهای که برای گوگل در رتبه بندی سایت مهم می باشد، رضایت کاربر می باشد. بنابراین با افزایش سرعت بارگذاری مطالب در سایت شما رضایت کاربر را به دست آورده اید که در نتیجه منجر به افزایش رتبه سایت می شود. همانطور که گفته شد سرعت به صورت غیر مستقیم هم بر سئو سایت تاثیر می گذارد.
تفاوت Bounce rate و Dwell time
همانطور که در ابتدای مقاله گفته شده است Bounce rate یا نرخ پرش به حالتی گفته می شود که کاربر وارد یک صفحه می شود و بدون انجام هیچ گونه اقدامی صفحه را می بندد یا به عقب باز می گردد. اما Dwell time به زمانی گفته می شود که کاربر از صفحه جستجوی گوگل بر روی نتایج کلیک کند و تا زمانی که دوباره به صفحه نتایج جستجوی گوگل باز گردد.
تفاوت نرخ خروج (Exit Rate) و نرخ پرش (Bounce Rate)
یکی از سوالات چالشی که در اکثر مصاحبه های کاری در زمینه دیجیتال مارکتینگ از افراد پرسیده می شود تفاوت بین تفاوت نرخ خروج Exit Rate و نرخ پرش Bounce Rate است. با توجه به این که این دو مفهوم تا حدودی به یکدیگر شباهت دارند، افراد را به اشتباه می اندازند.
نرخ پرش زمانی به کار برده می شود که درصد افراد و کاربرانی که یک صفحه را مشاهده کرده اند و بدون انجام هیچ گونه اقدامی از آن خارج می شوند. اما نرخ خروج یا Exit Rate به ترک یک صفحه خاص توسط کاربران هر چند که آن صفحه، اولین صفحه بازدید از یک سایت نباشد، اشاره دارد.
بیایید از مثال های ملموس تری برای درک این تفاوت استفاده کنیم.
مثال اول: در مورد بانس ریت، فرض کنید که کاربر یک مطلب را در گوگل سرچ می کند، سپس با توجه به نتایجی که به دست آمده است یک سایت را باز کند، اما بدون انجام هیچ گونه اقدام دیگری صفحه را ببندد و به صفحه نتایج گوگل بازگردد. در این حالت بانس ریت رخ می دهد.
مثال دوم: فرض شود که یک کاربر از طریق یک صفحه ای که صفحه A نامگذاری می کنیم، وارد سایت شما می شود. سپس وارد صفحه B که لینک آن در سایت شما قرار داده شده است بشود. سپس کاربر بدون انجام هیچ کاری از صفحه B خارج شود. در این حالت نرخ خروج یا Exit Rate فقط برای سایت B محاسبه می شود. همچنین برای صفحه A هیچ گونه بانس ریتی در نظر گرفته نمی شود، زیرا با کلیک بر روی لینک آن وارد صفحه B شده است. همچنین با توجه به اینکه صفحه B اولین صفحه ای که کاربر از این سایت بازدید کرده است، نیست. بانس ریت هم برای صفحه B نیز در نظر گرفته نمی شود.
بانس ریت خوب چه عددی است؟ متوسط نرخ پرش برای سایت چقدرست؟
به طور کلی هیچ متر و معیار استانداردی برای یک عدد و رقم بانس ریت خوب وجود ندارد اما میتوان با توجه به حوزه فعالیت یک کسب و کار میزان بانس ریت را تا محدوده ای مشخص کرد. بر اساس یک آمار کلی نرخ پرش بین سایت ها بین 30 تا 70 درصد متغیر می باشد. به طور کلی با توجه به گزینه های زیر می توانید وضعیت نرخ پرش سایت خود را بررسی کنید.
ردیف | وضعیت نرخ پرش | درصد نرخ پرش |
1 | وضعیت خوب | 30 تا 40 درصد |
2 | وضعیت معمولی | 41 تا 70 درصد |
3 | وضعیت خطرناک | 70 درصد و بیشتر |
بانس ریت در گوکل آنالیتیکس کجا نمایش داده می شود؟
برای مشاهده نرخ پرش یا بانس ریت یک وب سایت در گوگل آنالیتیکس باید به بخش Audience > Overview مراجعه کنید. تصویر زیر یک نمونه از نرخ پرش کل سایت را در گوکل آنالیتیکس نشان می دهد.
این بانس ریت که به شما نمایش داده می شود، یک بانس ریت کلی می باشد. به طور کلی یک وب سایت چندین نوع بانس ریت دارد. در واقع نرخ پرش هر کدام از صفحات را که کاربران وارد آن شده اند و خارج شده اند را نشان می دهد. علاوه بر آن بانس ریت را نسب به پلتفرم های مختلف که با آن وارد سایت شده اند مانند، گوشی ، تبلت، لپ تاپ را نشان می دهد. در تصویر زیر نرخ پرش هر صفحه در ستون بانس ریت نمایش داده شده است.
آیا بانس ریت یا ضریب بازگشت بالا همیشه نشانه بدی است ؟
خیر، میزان نرخ پرش یا ضریب بازگشت یک سایت ارتباط زیادی با میزان محتوایی که در سایت قرار می گیرد، دارد. و ممکن است تمامی اطلاعات مورد نیاز کاربر در صفحه فرود وجود داشته باشد و نیاز به جستجوی بیشتر نباشد. همانطور که گفته شد نوع سایت در نرخ پرش تاثیر گذار می باشد، به عنوان مثال اگر در یک سایت صفحات زیادی وجود داشته باشد که اطلاعاتی مانند آدرس، شماره تلفن و غیره وجود داشته باشد، بالا بودن بانس ریت کاملا طبیعی است. زیرا کاربر با باز کردن یک صفحه به تمامی اطلاعات مد نظر خود می رسد.
خوشبختانه الگوریتم های گوگل در این زمینه بسیار هوشمندانه عمل می کند و این بالا بودن نرخ پرش را به پایین بودن محتوی سایت و نارضایتی کاربران ربط نمی دهد و رتبه بندی سایت شما را کاهش نمی دهد.
البته به طور کلی بهتر است که محتوای که در سایت قرار می گیرد یا طراحی سایت به گونه ای باشد که کاربر را بسیار درگیر خود کند و او را به طوری تشویق کند که به دیگر صفحاتی که در سایت وجود دارد سر بزند.
برای بررسی رتبه و بهبود سئو یک سایت نباید به تنهایی به بررسی نرخ پرش یک سایت بسنده کرد. زیرا همین یک فاکتور نمی تواند تحلیل دقیقی از آمار سایت را ارائه دهد. بهتر است که نرخ پرش را در کنار فاکتور های دیگر ی مانند نوع سایت، محتوا، محصولات و موارد دیگر بررسی کرد.
عوامل موثر در نرخ پرش سایت چه هستند؟
دلایل متعددی در بالا بودن و موثر بودن نرخ پرش یک سایت تاثیر گذاز است، ما در اینجا 10 دلیل افزایش بانس ریت را بررسی خواهیم کرد.
۱- سایت تک صفحهای
یکی از ساده ترین و اولین دلیل های افزایش نرخ پرش در یک سایت پایین بودن تعداد صفحاتی که در یک سایت می باشد. به همین دلیل پایبن بودن تعداد صفحات یا تک صفحه ای بودن یک سایت، باعث افزایش نرخ پرش سایت می شود.
۲- سرعت لود و بارگذاری سایت
همانطور که گفته شد سرعت سایت هم به صورت مستقیم و هم غیر مستقیم در نرخ پرش سایت تاثیر گذار است. به طور کلی با پایین بودن سرعت یک سایت کاربر صبر زیادی برای بالا آمدن مطالب نمی کند و اقدام به ترک سایت می کند.
۳- محتوای خود کفا
وجود یک سایت با اطلاعات کامل و جامع که تمامی سوالات کاربران را به یک موضوع خاص پاسخ می دهد، بسیار عالی است، اما به نوبه خود نرخ پرش سایت نیز افزایش پیدا می کند. وقتی یک کاربر یک موضوع را سرچ می کند و با صفحه شما مواجه می شود که تمامی اطلاعات مورد نیاز آن را پاسخ داده است، دیگر دلیلی وجود ندارد که کاربر به صفحات دیگر مراجعه کند. پس در این حالت نیازی ندارد که دیگر مقالات سایت شما را بررسی کند تا به جواب سوال خود برسد و در نتیجه نرخ پرش شما افزایش پیدا خواهد کرد. بهتر است که برای کاهش نرخ پرش باید موضوع اصلی در یک مقاله توضیح داده شود و برای کسب اطلاعات بیشتر باید صفحات فرود به صفحات دیگری هدایت شوند.
۴- عنوان سئو اشتباه یا متای توضیحات نامرتبط
اگر شما در هنگام نوشتن مقالات از عنوان سئو و یا توضیحات متای نامرتبط با موضوع اصلی استفاده کنید. کاربر پس از ورود به سایت سریعا از آن خارج می شود و به همین ترتیب نرخ پرش شما به راحتی افزایش پیدا می کند.
۵- محتوای بی کیفیت و
یکی دیگر از گزینه های مهم در کیفیت یک سایت محتوای خوب است. اگر محتوایی که در سایت قرار می دهد از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد، کاربر ترجیح می دهد که وب سایت های دیگر مراجعه کند تا به مطلب مورد نظر خود دست پیدا کند. پس همیشه از محتوای بسیار حرفه ای، با کیفیت و اورجینال استفاده کنید تا کاربر را به خود جذب کند و به دنبال آن Bounce Rate شما کاهش پیدا کند.
۶- خطاهای مانع شونده مانند 404
یکی از دلایلی که کاربران به سرعت یک سایت را ترک می کنند مواجه شدن با خطاهایی مانند ارور 404 می باشد. برای بررسی ارور های موجود در سایت به گوگل سرچ کنسول سایت مراجعه کنید و با استفاده از بخش coverage خطاها و ارور های موجود در سایت را بررسی کنید.
۷- ارجاع دهندههای و انکر تکست های ناصحیح
یکی دیگر از دلایل افزایش نرخ پرش در یک سایت دریافت لینک از سایت ها و کلمات نامرتبط با محتوای سایت می باشد که باعث هدایت تعدادی کاربر با اهداف بدون ربط به سایت شما می شود که در نتیجه به سرعت سایت را ترک می کنند.
۸- ظاهر نامناسب سایت
یکی از دلایلی که باعث می شود که کاربر به سرعت یک سایت را ترک کند علاوه بر محتوای نادرست، ظاهر نامناسب و نه چندان زیبا می باشد. پس علاوه بر محتوای خوب باید بر روی ظاهر سایت، فونت زیبا، رنگ ها چشم نواز و غیره کار کرد تا کاربر بیشتر جذب سایت شود.
۹- مشکل در واکنشگرایی صفحات
واکنش گرا یا ریسپانسیو بودن سایت یکی از فاکتورهای مهم در طراحی سایت می باشد. وقتی که یک سایت واکنش گرا باشد، کاربر اگر با موبایل یا تبلت وارد سایت شود. بتواند تا بخش های مختلف دسترسی داشته باشد.
۱۰- بررسی صفحات پر خروج
امکان وجود بعضی از صفحات پربازدید در یک سایت وجود دارد که نرخ پرش را افزایش می دهد. برای بررسی این صفحات می توان در گوگل آنالیتیکس به بخش Behavior در قسمت all pages رفت.
کلام آخر: چرا نرخ پرش برای ما مهم است؟
کاربرد و هدف اصلی سئو یک سایت افزایش تعامل و درگیر کردن کاربران با سایت می باشد که در نهایت منجر به افزایش فروش محصولات یا ارائه خدمات به آن ها می باشد. داشتن وضعیت مناسب در نتایج جستجوی گوگل بسیار مهم است، اما کافی نیست. زیرا مهم این است که این تعاملات به تبدیل کاربر به یک مشتری یا مصرف کننده کمک کند. یکی از راه های رسیدن به این مهم کاهش نرخ پرش یا بانس ریت می باشد.
همانطور که در این مقاله توضیح داده شد، نرخ پرش تاثیر بسیار زیادی در بهبود سئو و در نتیجه بهبود رتبه سایت دارد و در نتیجه می تواند بر روند فروش و یا ارائه خدمات وب سایت نیز تاثیر بگذارد. پس بانس ریت فقط یک عدد نیست و باید نگاه دقیق تری به آن داشت و آن را به خوبی تجزیه و تحلیل کرد.
درباره مهدی حیدری
سلام، من مهدی حیدری هستم، عاشق یادگیری سئو و دیجیتال مارکتینگ... و همیشه برای بهتر شدن در تلاش هستم. از سال 87 در زمینه وب و بازاریابی اینترنتی در حال فعالیتم و خوشحال میشم اطلاعاتم رو با شما در میان بذارم.
نوشته های بیشتر از مهدی حیدریمطالب زیر را حتما بخوانید
-
ارتباط میان هاست و سئو سایت چیست؟
335 بازدید
-
آموزش انتخاب کلمه کلیدی در سئو بصورت حرفه ای
1.04k بازدید
-
ابزار Ahrefs چیست؟❤️ کاربرد اچرفز از 0 تا 100
788 بازدید
-
سفارش تقویت رپورتاژ آگهی بعد از انتشار❤️(لینک مرحله 2)
796 بازدید
-
آموزش رپورتاژ آگهی – تجارب و تکنیکهای کمپین های رپورتاژی
596 بازدید
-
آموزش سئو فیلم و ویدئو مارکتینگ (بازاریابی ویدئویی)
644 بازدید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام مقالتون عالی بود ممنون بابت زحماتی که کشیدید