اعتبار دامنه (Domain authority) چیست؟ افزایش قدرت دامنه با راهکارهای طلایی
در مطلب آموزش افزایش اعتبار دامنه سایت با روش های متنوع و حرفه ای بالا بردن قدرت دامین آشنا خواهید شد و می توانید سریع تر رتبه های خود را در موتور جستجوی گوگل بالا ببرید. در ابتدا توضیحاتی درباره اعتبار دامنه ارائه کرده ایم.
اعتبار دامنه یا دامین آتوریتی (domain authority) چیست؟
در این بخش به معرفی یک معیار معتبر برای بررسی قدرت و اعتبار دامنه وبسایت ها می پردازیم. domain authority یا به اختصار DA توسط شرکت ماز برای تحلیل و آنالیز سایت ها ارائه شده است. این پارامتر در گستره ی 1 تا 100 به صورت عددی نمایش داده می شود. بدیهی است که هر چه عدد این پارامتر بزرگتر باشد، اعتبار و ارزش سایت نزد گوگل و موتورهای جستجو بیشتر خواهد بود.
اعتبار یک صفحه رابطه مستقیمی با جایگاه یک سایت دارد. هر چه اعتبار صفحه ای بالاتر باشد در مقایسه با رقبا جایگاه بهتری در نتایج بین موتورهای جستجو دارد.
<< نکته مهم: دقت کنید در واقع این فاکتور صرفا یک فاکتور ارائه شده توسط سایت ماز نیست بلکه گوگل نیز دامین آتوریتی را طبق معیارهای خود بررسی و اندازه گیری می کند. پس مفهوم دقیق اعتبار دامنه برای موتور جستجو مدنظر ماست و نه صرفا دامین آتوریتی در سایت moz . >>
چه عواملی در افزایش آتوریتی دامین تاثیر دارد؟
می توان گفت که دامین اتوریتی به طور کامل به بک لینک های مربوط به سایت شما بستگی دارد. البته این نباید باعث شود که بک لینک ها را بدون بررسی انتخاب کنید. در واقع در این نقطه باید به جای کمیت بر کیفیت بک لینک ها تمرکز کنید. انتخاب شما باید بک لینک هایی باشد که از دید گوگل معتبر هستند. بک لینک معتبر از دید گوگل از دامین هایی قدمت دار و معتبر گرفته شده اند.
بغیر از لینک بیلدینگ، چند پارامتر دیگر نیز بر دامین آتوریتی تاثیر دارند. از آن جمله به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- سیگنال های قوی و مثبتی که سایت شما از طریق شبکه های اجتماعی دریافت می کند
- قدمت دامنه ی شما که هر چه بیشتر باشد، احتمال اینکه صفحه ی شما اعتبار بیشتری دریافت کند بیشتر است.
- استقبال کاربران از برند شما یا محتوایی که تولید کرده اید.
- میزان جستجویی که کاربران در مورد نام برند شما داشته اند.
نحوه افزایش اعتبار دامنه یا دامین آتوریتی در 4 گام
پارامترهای تاثیر گذار در افزایش اعتبار دامنه را بررسی کردیم. حال وقت آن است که با استفاده از تکنیک هیا معرفی شده گامهای مفیدی برای بهبود اعتبار دامنه ی خود نیز بردارید. این گام ها را در 4 بخش بررسی میکنیم:
1- محتوای جذاب و با کیفیت تولید کنید
بهبود دامین اتوریتی شما با کیفیت محتوایی که تولید می کنید رابطه ای مستقیم دارد. در تولید محتوا اصل را باید بر کاربرپسند بودن و جذابیت محتوا بگذارید. اگر مخاطب از محتوای شما راضی باشد آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارد و این به نفع شما خواهد بود.
2- قواعد و اصول سئو تکنیکال را رعایت کنید
توجه ویژه به ساختار صفحات و المان های به کار رفته در کدنویسی سایت و البته اجرای آن، راه شما را برای داشتن سایتی با آتوریتی بالا هموار خواهد کرد. کد های html به کار رفته در وبسایت علاوه بر نمایش صحیح اطلاعات سایت به کاربر، باید آن را به ساده ترین شکل به موتورهای جستجو نمایش دهند.
3- سئو داخلی
سئو داخلی بخشی از سئو شامل اصول، ابزار و تکنیک های مرتبط با سایت شماست که کاملا به آن دسترسی دارید و می توانید بر روی آنها کار کنید و کنترل آنها را به دست بگیرید. پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش لینک سازی داخلی را مطالعه نمایید.
4- سئو خارجی
در سئو خارجی بر خلاف سئو داخلی همه چیز تحت کنترل شما نیست، بلکه باید تلاش شما در راستای تولید محتوای بهینه و در واقع نحوه ی دیده شدن شما توسط گوگل و سایر کابران باشد. وظیفه ی گوگل در این میان تخمین زدن میزان رضایت کاربران از محتوای شما، دریافت لینک های ارزشمند از سایت های با اعتبار بالا و موضوعاتی از این دست است. پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش لینک سازی خارجی را مطالعه نمایید.
بررسی domain authority با استفاده از چه ابزارهایی انجام می شود؟
برای این کار باید به سایت moz مراجعه کنید. با ثبت نام و ایجاد حساب کاربری به سایت وارد شوید. در بخش link explorer آدرس دامنه ی خود را وارد کنید. بعد از این می توانید گزارش کلی از اطلاعات شامل دامین آتوریتی و تعداد لینک های ورودی به سایتتان را مشاهده می کنید.
سایت moz افزونه ای به نام MozBar (برای دانلود کلیک کنید) به صورت رایگان در اختیار شما قرار داده که با کارکرد مشابهی بر روی مرورگر شما نصب می شود. همچنین می توانید در گوگل عبارت Domain Authority Checker را جستجو نمایید تا سایتهای متعددی را برای شما ارائه دهد.
Spam Score در دامنه چیست؟
اسپم اسکور به پارامتری که گفته می شود که سایت ماز در اختیاز شما قرار می دهد. این پارامتر نشان می دهد که چند درصد سایت هایی با ویژگی هایی مشابه سایت شما توسط گوگل دچار جریمه یا پنالتی شده اند. بدین وسیله کیفیت سایت ها با دقت بالایی مشخص می شود. این پارامتر توسط محاسبات ماشینی، داده های موجود میان میلیون ها وبسایت جریمه یا پنالتی شده توسط گوگل را بر اساس 27 پارامتر مشترک بررسی می کند.
پیشنهاد می کنیم محصول آموزش کار با سایت moz را مشاهده کنید.
اگر امتیاز اسپم بالایی داشته باشید، یعنی ساختار سایت شما به روش های کلاه سیاه یا مخرب نزدیک تر است. اسپم اسکور سایت خود را در محدود های زیر بررسی کنید:
- 1 تا 30 درصد: سایت شما تقریبا بدون مشکل است.
- 30 تا 60 درصد: بهتر است بررسی هایی داشته باشید.
- 61-100 درصد: سایت شما در محدوده ی خطرناک قرار دارد.
آیا عمر دامنه سایت در سئو آن تاثیر دارد؟
پاسخ مثبت است. از جمله عوامل تاثیرگذار در الگوریتم رتبه بندی گوگل، قدمت دامنه ی وبسایت است. شاید بپرسید این قدمت ممکن است چه تاثیری در رتبه بندی وبسایت در نتایج جستجو داشته باشد؟ و یا چرا تاکید می شود که دامنه را برای مدت زمان طولانی تری ثبت کنید؟
آیا قدمت یک وبسایت مهم است؟
البته عمر دامنه، الزاما از روزی که آن را ثبت کرده اید آغاز نمی شود. این مقدار از روزی که سایت و صفحات آن در وب ایندکس می شود آغاز می شود. تاثیر عمر دامنه در سئو سایت کاملا منطقی است. بر همین اساس گوگل برای صفحاتی را که مدت زمان بیشتری از تشکیل آنها می گذرد و زودتر در پایگاه داده اش ثبت شده اند، اهمیت بیشتری قائل است.
با همه ی این اوصاف اگر دو سایت را در نظر بگیریم که از چند منظر مانند سئو و عوامل موثر در آن مثل تعداد لینک های ورودی و محتوا حدودا یکسان باشند، حتی اگر بین عمر دامنه های آن 10 سال هم اختلاف زمانی وجود داشته باشد، رتبه بندی این دو سایت به این دلیل تحت تاثیر قرار نمی گیرد.
رابطه ی سن دامنه و سئو
شاید بپرسید که بر چه اساسی دامنه های قدیمی موفق تر و با ارزش تر هستند؟ این دامنه ها مدت زمان طولانی تری است که ثبت شده اند، افراد بهترین و کوتاه ترین نام ها را برای دامنه های خود انتخاب کردند. افراد برای برند سازی این نام تلاش کرده اند و برای کاربران زیادی شناخته اند. کاربران به نفع این برندها در شبکه های اجتماعی فعالیت کرده و باعث شناخته شدن برند شدند. این سایت ها به مرور بعنوان مرجع شناخته شدند و از سایت ها و افراد معتبر لینک دریافت کرده اند. مجموع این فعالیت ها منجر به اعتبار سایت و دامنه های قدیمی تر می شود.
گوگل با توجه به عمر دامنه می خواهد پایداری و اعتبار یک سایت را ثابت کند. بدیهی است که سایت های قدیمی تر ثابت قدمی خود را نسبتا به موتور جستجوی گوگل اثبات کرده اند. آتوریتی دامنه که در این نوشته به آن پرداختیم به همین موضوع مربوط است که در آن اعتبار سایت در وب اهمیت بالاتری نسبت به عمر دامنه دارد.
تعداد لینک از دامنه های مختلف چه تاثیری در قدرت و اعتبار یک دامنه دارد؟
یک سیگنال قوی برای رتبه بندی در گوگل تعداد لینک از دامنه ها یا linking root domains است. البته این تعداد لینک به تعداد دامنه های متمایزی که به ما لینک داده اند اطلاق می شود. تعداد لینک های خام در این شمارش داخل نمی شوند. مثلا اگر یک سایت مشهور 10 لینک به سایت شما می دهد، گرچه 10 لینک به حساب می آید اما چون همه ی این 10 لینک از یک دامنه هستند در مجموع یک لینک به شمار می آید.
به این ترتیب مهم نیست که از یک سایت چند لینک دریافت می کنید، هر سایت فقط یک رای برای شما به حساب می آید، چرا که گوگل به هر لینک بعنوان یک رای نگاه می کند. تعداد لینک هایی که از دامنه ها به دست می آید برای گوگل سیگنال قوی تری نسبت به تعداد لینک های خام به حساب می آید چرا که محبوبیت سایت را با شاخص تعداد لینک ها بهتر می توان سنجید.
آموزش افزایش اعتبار دامنه در دوره حرفه ای آموزش خصوصی سئو نیز تدریس می شود که می توانید در آن دوره علاوه بر این مبحث، تکنیک های دیگر سئو را نیز فرا بگیرید.
درباره مهدی حیدری
سلام، من مهدی حیدری هستم، عاشق یادگیری سئو و دیجیتال مارکتینگ... و همیشه برای بهتر شدن در تلاش هستم. از سال 87 در زمینه وب و بازاریابی اینترنتی در حال فعالیتم و خوشحال میشم اطلاعاتم رو با شما در میان بذارم.
نوشته های بیشتر از مهدی حیدریمطالب زیر را حتما بخوانید
-
درج خبر هنرمندان درسایتهای معتبر برای وریفای اینستاگرام✔️ (منبع سازی)
1.58k بازدید
-
ایجاد متن قابل کپی در تلگرام و ایتا✔️ (ساخت متن کپی شونده)
2.68k بازدید
-
ثبت نام راننده تپسی✔️(آنلاین+آموزش و شرایط ثبت نام)❤️
2.32k بازدید
-
هشتگ های پربازدید کلیپ و فیلم در اینستاگرام ❤️ (clip#)
1.98k بازدید
-
50+ ایردراپ واریز آنی ❤️(بدون زیرمجموعه با ادد کانترکت)
2.26k بازدید
-
کارشناس تولید محتوا | معرفی شغل، مهارتها و وظایف + درآمد ❤️
1.05k بازدید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از اطلاعات خوبتون .
خیلی این صفحه به رتبه من کمک کرد..