خطای 503 چیست؟ ❤️ چگونه خطای 503 را برطرف کنیم؟
ارور 503 چیست؟
یکی از شایع ترین مشکلات که در وردپرس و یا سیستم های دیگر با آن رو به رو می شویم، کد خطای Service Unavailable 503 است. منظور از خطای 503 در دسترس نبودن سرور و سرویس است. این خطا می تواند برای سئو سایت نیز بد باشد، اگر زمان و تعداد دفعات آن زیاد باشد.
به عنوان مثال شما می خواهید پلاگین یا قالب وب سایت خود را در وردپرس بروزرسانی کنید، اما با این خطا مواجه می شوید. در این حالت می گوییم که این خطا برای سئو سایت خوب نیست. شاید خود شما نیز گاهی اوقات با این خطا مواجه شده باشید. دلایل وقوع این خطا در وردپرس می تواند بسیار متفاوت باشد.
زمانی که کارشناسان می خواهند این خطا بر طرف کنند، باید تمام این عوامل را بررسی کرده و مشکل را پیدا کنند. در این مقاله سعی می کنیم نحوه رفع ارور 503 را به شما آموزش بدهیم.
خطای 503 Service Unavailable چیست؟
خطای 503 Service Unavailable یک وضعیت HTTP است. این کد بیانگر عملکرد درست وب سرور است، اما با این حال قادر به پاسخگوی شما در آن لحظه نیست. این یک خطای کلی است که علت بروز مشکل را بیان نمی کند.
ارور 503 برای چیست؟
همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم دلایل مختلفی برای بروز ارور 503 و اینکه چرا سرور در دسترس نیست وجود دارد. در واقع خطای 503 زمانی اتفاق می افتد که سرور نمی تواند در همان لحظه پاسخگوی کاربر باشد. در ادامه به بیان چند دلیل شایع ایجاد ارور 503 می پردازیم.
- در کدهای قالب و افزونه وردپرس، باگ و خطای برنامه نویسی وجود دارد.
- زمانی که تغییراتی بر روی سرور انجام می شود، ممکن است در اجرای کدهای PHP ناسازگاری ایجاد شود.
- زمانی که بیش از حد از منابع هاست و CPU در وردپرس استفاده شود یا میزان منابع هاست کم باشد، ممکن است با ارور 503 رو به رو شویم.
- گاهی اوقات به دلایل حملات مخرب DDOS بر روی هاست، ممکن است با ارور 503 مواجه شویم.
- زمانی که سرور در حال تعمیر و نگهداری است. مانند زمانی که وب سایت در حال به روزرسانی، تأمین امنیت دیتابیس یا تهیه بک آپ است. این موارد می تواند باعث ایجاد بروز خطای 503 شوند.
- زمانی که تعداد درخواست های کاربران بسیار زیاد است و سرور تحت فشار قرار گرفته است.
- تنظیمات اشتباه DNS توسط کاربر باعث ایجاد این خطا می شود.
در این قسمت با انواع و شایع ترین علل خطاهای 503 آشنا شده اید. در ادامه سعی می کنیم به بررسی راه های بر طرف کردن آن بپردازیم.
اشکال مختلف خطای 503 که ممکن است شما با آن رو به رو شوید
زمانی که سایت می خواهد به شما ارور 503 را نمایش دهد از پیغام های مختلفی استفاده می کند. دلیل اینکه پیغام داده شده متفاوت است، نحوه کانفیگ و پیکربندی سرور است. تفاوت در نحوه کانفینگ و پیکربندی سرور باعث می شود، نوع خاصی از ارور 503 را مشاهده کنید. در ادامه به بیان انواع خطاهای 503 می پردازیم.
- Error 503
- HTTP 503
- HTTP Error 503
- HTTP Server Error 503
- Service Unavailable 503
- Http/1.1 Service Unavailable
- Error 503 Service Unavailable
- Service Unavailable – DNS Failure
- Service Temporarily Unavailable 503
اینکه کدام ارور را سایت شما نشان می دهد، برای شما فرقی ندارد. شما باید تلاش کنید که خطا را بر طرف کنید. همانطور که در بالا اشاره کردیم در این مقاله در مورد نحوه بر طرف کردن خطای 503 به شما کمک خواهیم کرد.
چگونه خطای 503 را برطرف کنیم؟
همانطور که می دانید این خطا از طرف سرور است. منظور از اینکه خطا از طرف سرور است یعنی مشکل ایجاد شده مروط به سرویس دهنده ی سایت است. اما گاهی اوقات به دلیل وجود مشکلاتی در رایانه شما، این خطا به وجود می آید. البته احتمال این امر بسیار کم است.
پیشنهاد ویژه: خرید رپورتاژ دانشگاهی (edu) با اعتبار و قدرت بسیار بالا!
رفع ارور 503 توسط کاربر
گاهی اوقات می توان این ارور را از سمت کاربر، بر طرف کرد. برای اینکه کاربر بتواند این مشکل را بر طرف کند، باید چند مرحله مختلف را پشت سر بگذارد. در ادامه به شما کمک می کنیم تا در زمان بروز این مشکل بتوانید این ارور را بر طرف کنید.
1- فشار دادن دکمه F5 و رفرش صفحه
در ابتدا برای اینکه بتوانید برای ورود مجدد به سایت تلاش کنید، باید دکمه F5 را فشار بدهید. این دکمه باعث بارگذاری مجدد یا تازه سازی سایت می شود. همانطور که می دانید خطای Service Unavailable 503 یک خطا مربوط به سرور است. اما گاهی اوقات با تازه سازی و بارگذاری مجدد می توانید این مشکل را بر طرف کنید.
همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر در هنگام خرید آنلاین با این ارور مواجه شدید، نباید تازه سازی سایت را چندین بار انجام دهید، این کار ممکن است باعث ایجاد حالت چند دستوری شده و میزان هزینه شما را افزایش دهد. اگر در هنگام خرید آنلاین با این مشکل برخورد کردید نباید دکمه F5 را چندین بار فشار بدهید. بهتر است از صفحه مربوطه یک عکس گرفته و با پیشتیانی سایت تماس بگیرید.
2- راه اندازی مجدد روتر، مودم و رایانه
گاهی اوقات با پیغام سرویس در دسترس نیست- خرابی DNS مواجه می شوید. در این حالت بهتر است روتر، مودم و رایانه خود را راه اندازی مجدد کنید. البته گاهی اوقات با اینکه راه اندازی مجدد را نیز انجام می دهید باز هم این خطا برطرف نمی شود. در این حالت مسئله مربوط به خود سرور است و شما باید منتظر باشید تا این مسئله موقتی، از طریق سرور بر طرف شود.
3- تماس با شرکت ارائه هاست
همچنین شما می توانید با شرکت ارائه هاست وب سایت تماس گرفته و به آنها خبر بدهید که مشکلی در صفحه وب سایت آنها وجود دارد. البته مدیران وب سایت در هنگام بروز خطا قطعاً درباره موضوع خبر دارند. اما اطلاع شما نیز می تواند به آنها کمک کند.
4- ترافیک زیاد و نمایش ارور 503 (کمی صبر کنید)
اگر با خطای Service Unavailable مواجه شدید، بهتر است برای ورود به سایت بعداً تلاش کنید. این پیغام را زمانی دریافت می کنید که ترافیک بازدیدکنندگان سایت بسیار بالا است. بنابراین بهتر است کمی صبر کنید تا سرور سایت خلوت تر شده و بعد دوباره برای ورود به سایت تلاش کنید. این مشکل برای تمامی سایت بزرگ به وجود می آید. مخصوصاً زمانی که مناسبتی وجود دارد و در این سایت ها ( دیجی کالا، بامیلو و …) برای محصولات تخفیفاتی در نظر گرفته شده است.
پیشنهاد ویژه: مشاوره سئو حرفه ای آنلاین و حضوری برای پیشرفت کسب و کار آنلاین شما!
رفع ارور 503 توسط سرور
همانطور که می دانیم و در این مقاله بارها به آن اشاره کردیم این خطا بیشتر از سمت سرور اتفاق می افتد. برای اینکه سرویس شما در دسترس نباشد، دلایل کلی زیادی وجود دارد. کاری که برای رفع این مشکل می توانید انجام دهید، کاملاً سر راست و آسان نیست.
اما شما می توانید با دنبال کردن مراحل مختلفی اقدام به رفع مشکل کنید و امیدوار باشید که مشکل شما بر طرف خواهد شد. بهترین کار راه اندازی دوباره فرآیندهای در حال اجرا است. در ادامه چند مرحله که به شما کمک می کند تا مشکلات ایجاد شده توسط این ارور را بر طرف کنید را با شما به اشتراک می گذاریم.
1- بررسی تنظیمات و موارد مرتبط
برای اینکه دلیل خطا را پیدا کنید، علاوه بر راه اندازی مجدد، باید مواردی مانند محدودیت های اتصال، کنترل گر پهنای باند، منابع سیستم کلی، خرابی- ایمنیهایی شروع شده و … را بررسی کنید.
2- محبوب شدن سایت!
گاهی اوقات محبوب شدن اتفاقی سایت شما می تواند مانند شمشیر دولبه عمل کند. گاهی اوقات گرفتن ترافیک بیشتر برای سایت، می تواند تقریباً خطاهای 503 را کنترل کند.
3- ارتقا به آخرین نسخه PHP برای رفع ارور HTML 503
برای پیشگری از خطای 503 می توانید از آخرین ورژن نسخه PHP استفاده کنید. گاهی اوقات با ارتقای ورژن PHP می توانید میزان درگیر بودن سرور خود را کم کنید و منابع سرور را بهبود ببخشید. اگر به آخرین ورژن PHP نگاهی بیندازید خواهید دید که تغییرات زیادی در جهت بهینه سازی منابع سروی انجام داده است.
4- بروزرسانی پلاگین های سایت
همانطور که در بالا اشاره کردیم، به روزرسانی پلاگین ها و قالب سایت به آخرین نسخه می تواند به شما در رفع این ارور کمک بسیار زیادی کند. بهتر است پلاگین های مربوطه را نیز به روزرسانی کنید. زیرا با هر بار ارائه نسخه جدید، شاهد بهینه شدن بیشتر سرور نسبت به نسخه های قبلی هستیم. بنابراین به روزرسانی برنامه ها می تواند کمک بزرگی به برطرف شدن این ارور 503 داشته باشد.
5- صفحه بندی کردن سایت برای جلوگیری از 503
صفحه بندی نظرات نیز راه دیگری برای کاهش درگیری سرور است. سایت های محبوب نظرات زیادی به دست می آوردند. بنابراین برای اینکه میزان درگیری سرور خود را کاهش دهند می توانند قسمت نظرات را صفحه بندی کنند. این صفحه بندی در سیستم وردپرس به راحتی انجام می شود. برای صفحه بندی می توانید در قسمت تنظیمات نظرات را پیکربندی کنید.
6- غیرفعال کردن افزونه های اضافی
در صورت استفاده از سیستم های وردپرس یا جوملا بهتر است افزونه های اضافی و بی استفاده را غیر فعال کنید. همچنین بعضی از افزونه ها مانند افزونه های آمارگیر هستند که فعال کردن آنها برای سرور مناسب نیست. بنابراین سعی کنید این افزونه ها را فعال نکنید. به عنوان مثال می توانید بجای آمار گرفتن از طریق افزونه ها، از آمارگیرهای دیتابیس که پشتیبانی آنها خارج از سایت صورت می گیرد استفاده کنید. با این کار می توانید میزان درگیری سایت خود را کاهش بدهید.
7- اشکال در قالب سایت
گاهی اوقات دلیل بروز خطای 503 قالبی است که برای سایت خود استفاده می کنید. بنابراین اگر از سیستم های وردپرس و جوملا استفاده می کنید، برای اینکه بدانید مشکل به وجود آمده مربوط به قالب پیش فرض شما است یا خیر؟ بهتر است قالب پیش فرض خود را غیر فعال کرده و با انتخاب یک قالب ساده و پیش فرض این سی ام سی ها ببینید خطا 503 رفع می شود یا نه؟ اگر خطا 503 با تعویض قالب بر طرف نشد این به این معنی است که مشکل دیگری باعث ایجاد این خطا شده است.
8- اشکال از افزونه های سایت (بسیار محتمل)
گاهی اوقات شما نمی دانید که کدام افزونه باعث ایجاد خطا 503 در وردپرس می شود. برای رفع این مشکل باید تک تک افزونه ها را غیر فعال کنید و بررسی کنید. این کار ممکن است کمی زمان بر باشد اما شما بعد از غیر فعال کردن افزونه ها یا پلاگین می توانید بفهمید که کدام یکی از این افزونه باعث ایجاد خطا می شود.
9- تداخل بین افزونه های سایت (بسیار محتمل)
یکی دیگر از عواملی که باعث ایجاد ارور 503 در وردپرس و جوملا می شود، تداخل بین افزونه ها یا تداخل بین افزونه با قالب است. همچنین یکی دیگر از دلایل ایجاد ارور 503 می تواند تداخل افزونه با تنظیمات سرور یا قالب با تنظیمات سرور باشد. بنابراین باید تک به تک این موارد را بررسی کنید تا دلیل ایجاد خطا را پیدا کنید.
10- ترافیک زیاد و فشار روی سرور
همانطور که قبلاً اشاره کردیم یکی دیگر از عواملی که باعث ایجاد خطای 503 می شود، ترافیک زیاد و فشار روی سرور است. بنابراین باید همیشه به این نکته توجه داشته باشید که فشار روی سرور را به حداقل برسانید. برای این کار می توانید از کش کردن اطلاعات استفاده کنید که تأثیر مثبتی بر روی راندمان کاری سرور دارد. همچنین اگر شما از سیستم های مانند وردپرس و جوملا استفاده می کنید، می توانید برای از بین کش ها، پلاگین سوپر کش را نصب کنید.
کلمات مرتبط: 503 service unavailable، چگونه خطای 503 را برطرف کنیم، 503 Service Unavailable، خطای 503 بعد از نصب ووکامرس، the service is unavailable، اور 503 ، http error 503، رفع مشکل service unavailable ، رفع ارور 503 در وردپرس ، دلیل ارور 503 service unavailable ، علت ارور 503 سایت
لینک های کوتاه: bit.do – bit.ly – rebrand.ly
درباره مهدی حیدری
سلام، من مهدی حیدری هستم، عاشق یادگیری سئو و دیجیتال مارکتینگ... و همیشه برای بهتر شدن در تلاش هستم. از سال 87 در زمینه وب و بازاریابی اینترنتی در حال فعالیتم و خوشحال میشم اطلاعاتم رو با شما در میان بذارم.
نوشته های بیشتر از مهدی حیدریمطالب زیر را حتما بخوانید
-
ارتباط میان هاست و سئو سایت چیست؟
475 بازدید
-
آموزش انتخاب کلمه کلیدی در سئو بصورت حرفه ای
1.21k بازدید
-
آموزش سئو فیلم و ویدئو مارکتینگ (بازاریابی ویدئویی)
759 بازدید
-
نکات سئو دسته بندی(کتگوری) برچسب(تگ) فروشگاه اینترنتی❤️
1.51k بازدید
-
ریدایرکت 301 چیست؟ ❤️ آموزش در وردپرس، سی پنل و با کد+مثال
1.97k بازدید
-
نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟❤️روشهای کاهش بانس ریت
1.18k بازدید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
تشکر از مطلب مفیدتون. نمیدونستم این همه عوامل میتونه ارور 503 رو در سایت ایجاد کنه