7 فاکتور رتبه دهی گوگل؛ گوگل چه چیزهایی را برای سئو درنظر میگیرد؟
عوامل مهمی در بهبود جایگاه شما در نتایج گوگل نقش دارند. علاوه بر مواردی که در سئو باید رعایت کنید فاکتورهای رتبه بندی گوگل را باید در نظر بگیرید. این عوامل به الگوریتم های فعلی این موتور جستجو ارتباط دارند. در این مقاله به عوامل رتبه بندی گوگل می پردازیم .
1- انتشار محتوای با کیفیت
کیفیت محتوا برای گوگل بسیار اهمیت دارد و یکی از فاکتورهای رتبه بندی نتایج گوگل است. محتوا در سئو حرف اول را میزند و باید اطلاعات ارزشمندی را به کاربر ارائه دهد. با به روزشدن الگوریتم های پاندا و فرد، گوگل صفحاتی که محتوای ارزشمندی نداشته باشند را تشخیص می دهد. محتوای با کیفیت باعث می شود که ماندگاری کاربر در صفحه شما بیشتر شود و نرخ Bounce Rate را کاهش می دهد. صفحات وبلاگ برای سئوی سایت شما بسیار مفید هستند و نوشتن محتوایی که کاربران به دنبال آن هستند برای موتورهای جست و جو سیگنال و نشانه خوبی است.
• الگوریتم رنک برین (Rank Brain)
الگوریتم رنک برین یک سیستم یادگیری ماشین است که کمک می کند گوگل هدف یک عبارت یا کلید واژه را درک کند. با استفاده از ابزار Google Analytic می توانید متوجه شوید که کاربران به دنبال چه هستند. ابزار دیگر، بخش performance سرچ کنسول است که اطلاعاتی درباره کلمات کلیدی جست و جو شده به شما می دهد.
• استفاده از کلمه کلیدی
با بررسی رقبا و تحقیق کلمات کلیدی می توانید کلمات کلیدی با ارزش را که نرخ کلیک بالایی دارند پیدا کنید. برای هر موضوع کلمه کلیدی مناسب خود را پیدا کنید. برای به کار گیری کلمات کلیدی از کلمات مترادف، مفهومی، مرتبط با موضوع یا موضوعات مشابه استفاده کنید. تنها پیدا کردن کلمات کلیدی حیاتی کافی نیست. شما باید فکری هم برای کلمات کلیدی طولانی یا long tail keywords بکنید. در تعریف کلمات کلیدی طولانی کلماتی هستند که بیش از 4 لغت باشند. دقت در انتخاب کلمات کلیدی یکی از موارد مهم در چک لیست سئو است.
• تازه سازی محتوا
یکی دیگر از فاکتورهای رتبه بندی گوگل تازه سازی مطالب است که در سئو محتوا تاثیر مثبت دارد. به روزرسانی تاریخ موثر نیست باید محتوای خود را به روز کنید. با بررسی متوجه می شوید چه محتواهایی احتیاج به بروزرسانی دارند.
2- سازگاری با موبایل
در سال 2016 گوگل اولین ایندکس موبایل را انجام داد. سازگاری یک سایت با نسخه موبایل آن تاثیر مستقیم بر رتبه بندی آن سایت دارد. امروزه با افزایش استفاده از موبایل برای جست و جو، وب سایت ها باید به وب سایت خود در حالت موبایل اولویت بالاتری بدهند تا تجربه کاربری بهتری ارائه دهند. رویکرد موبایل گوگل امروزه برای نمایش نتایج محلی است.
3- بهبود تجربه کاربری
در کنار چک لیست سئو داشتن یک تجربه کاربری خوب بسیار حیاتی است. باید به UX سایت تان توجه کنید اگر طرح بندی یک صفحه جذاب نباشد 38 درصد از افراد با آن ارتباط برقرار نمی کنند. محتوا، دکمه ها و طرح صفحات شما در جذب و خرید کاربران تاثیر دارد و از فاکتورهای رتبه بندی گوگل محسوب می شود.
ساختار سایت
اگر می خواهید بدانید تاثیر ساختار سایت در سئو چیست؟ باید بگویم یکی از عوامل رتبه بندی گوگل معماری سایت است که در تجربه کاربری باید رعایت کنید. محتوای سایت شما باید یک ساختار منطقی داشته باشد و برای موتورهای جست و جو و بازدید کنندگان از سلسله مراتب درستی پیروی کند. هر کدام از سلسله مراتب لینک های داخلی سایت شما هستند. لینک های داخلی برای سئو و ux بسیار موثر هستند. ناوبری (navigation) علاوه بر کمک به کاربران برای یافتن صفحه هدف، باعث می شود موتورهای جست و جو هم صفحات بیشتری را در سایت پیدا کنند. پیمایش سایت شما باید راحت باشد. با انتشار الگوریتم Page Experience تاثیر معماری سایت روی سایت شما بیشتر شد.
Core Web Vital
هسته حیاتی گوگل از فاکتورهای تاثیر گذار در رتبه بندی گوگل، یکی از گزینه های سرچ کنسول است و شامل معیارهایی است که گوگل طبق آنها رفتار کاربران در سطح وب را بررسی و مشکلات کاربر را با صفحه شما درک می کند. در واقع گوگل با این معیارها متوجه می شود که جایگاه شما در لیست نتایج باید کجا باشد. این معیارها بر روی سئو شما تاثیر می گذارند و برای ارائه تجربه بهتر به کاربر ایجاد شده است. برای مثال یکی از این فاکتورها مدت زمانی است که بزرگ ترین المان صفحه لود می شود.
امنیت سایت با نصب SSL
30 درصد نتایج صفحه اول گوگل از HTTPS استفاده می کنند. گوگل در سال 2014 وجود HTTPS برای سایت ها را به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی گوگل در نظر گرفت. در سال 2017 گوگل در مرورگر کروم در بخش آدرس سایت وب سایت هایی که HTTPS نیستند را با عنوان نا امن پرچم گذاری کرد. این موارد نشان می دهد که HTTPS بودن یک سایت برای گوگل یک عامل اساسی است.
4- بهینه سازی سرعت صفحه وب
سرعت صفحه نیز یکی از فاکتورهای رتبه بندی گوگل است. هر چه سایت شما کندتر باشد کاربران کمتری از آن بازدید می کنند و درآمد شما هم کاهش پیدا می کند. بارگذاری صفحات باعث تجربه کلی بهتر کاربر می شود. با استفاده از ابزارهایی مانند GTmetrix می توانید سرعت سایت خود را ارزیابی و افزایش دهید.
5- سئوی on-page تان
از سئوی on-page تان غافل نشوید. این فاکتور تاثیر گذار در رتبه بندی گوگل، ارتباط بسیار نزدیکی با تجربه صفحه دارد که به سئوی محتوای شما ارتباط دارد. سئوی on-page مدت زیادی است که از سمت گوگل مطرح شده و تاثیر زیادی بر روی نمایش شما در نتایج SERP دارد.
داده های متا
داده های متا اطلاعات صفحه هستند که کاربران در SERP می بینند و شامل عنوان و توضیحات صفحه و غیره است. اگر توضیحات متای خوبی برای سایت تان قرار نداده باشید، گوکل از محتوا صفحه شما توضیحات را در SERP درج می کند. غیر از این دو متاتگ های دیگری وجود دارند که می توانید اضافه کنید، منجر به افزایش کلیک صفحه خود شوید و ترافیک ارگانیک تان را افزایش دهید.
اسکیما یا نشانه گذاری
نشانه گذاری به موتورهای جست و جو اطلاعات بیشتری درباره محتوای شما می دهد و به گوگل کمک می کند که اطلاعات ضروری یک سایت را شناسایی کند و به این ترتیب از فاکتورهای رتبه بندی گوگل محسوب می شود. بسیاری از شرکت ها با قرار دادن اسکیما یا نشانه گذاری برای صفحات سایت خود باعث تعامل و کلیک های بیشتر کاربران با آن صفحه شده اند. یکی از انواع آن اسکیما محصولات و پیشنهادات است. تصویر زیر اسکیمای امتیازدهی به محصول رانشان میدهد.
فیچر اسنیپت (Snippet featured)
بخشی از محتوا هستند که از صفحه استخراج شده و در نتایج جست و جو نمایش داده می شوند. فیچر اسنیپت به رتبه 0 گوگل اشاره دارد. خب این به چه معناست؟ شاید برای شما اتفاق افتاده که عبارتی را جست و جو کرده اید و بدون اینکه بخواهید صفحه ای را باز کنید بالای نتایج پاسخ سوال شما با یک متن پاراگراف داده شده باشد. این همان فیچر اسنیپت است که گوگل امکان آن را به صفحه نتایج خود اضافه کرده است. این باکس در بالای نتایج قرار می گیرد و گوگل آنها را از سایت ها بدون دخالت خود سایت برمیدارد. فیچر اسنیپت ها شامل عکس، پاراگراف، تصویر و غیره هستند.
Google Discover
این بخش در تب performance سرچ کنسول قرار دارد و پتانسیل ترافیک زیادی دارد. شما با تحلیل هایی که در این بخش انجام می دهید می توانید صفحات خود را بهینه کنید. برای مثال یکی از صفحات شما رتبه خوبی دارد ولی نرخ کلیک آن پایین است؛ ممکن است این مساله به عنوان و توضیحات متایی که نوشته اید مرتبط باشد. رتبه صفحات خود و نرخ CTR را در این بخش می توانید مشاهده و تحلیل کنید برای بهبود آن چه کارهایی می توانید انجام دهید.
6- ساختار پیوند داخلی
لینک داخلی به کاربران و موتورهای جست و جو کمک می کند تا صفحات شما را بهتر پیدا کنند بنابراین یکی از عوامل رتبه بندی گوگل در نظر گرفته می شود. لینک داخلی تجربه کاربر را بهبود می دهد و باعث می شود که کاربر پاسخ سوالاتش را از سایت خود شما بگیرد و Bounce Rate را کاهش می دهد. دقت کنید که از لینک داخلی به اندازه استفاده کنید و انکر تکستی که به کار می برید کلمه کلیدی صفحه مقصد باشد. با لینک دهی داخلی شما بین صفحات محتوای خود ارتباط برقرار می کنید و این مساله به گوگل کمک می کند تا درک بهتری از محتوای شما داشته باشد.
7- بک لینک های معتبر
لینک سازی اقداماتی است که برای افزایش لینک های ورودی به یک سایت انجام می شود. از هر فرصتی برای لینک سازی استفاده کنید زیرا یکی از فاکتورهای رتبه بندی گوگل است. لینک ها ارزش و اعتبار را میان صفحات جاری می کنند و صفحاتی که لینک بیشتری به آنها داده شود برای گوگل اعتبار بیتشری دارند اما توجه کنید که در دادن لینک زیاده روی نکنید.
در این مقاله اطلاعات جامعی درباره فاکتورهای رتبه بندی گوگل به شما ارائه دادیم. اگر تجربه ای برای رعایت این موارد و گرفتن رتبه در گوگل دارید در دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.
این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط سایت تبلیغ کننده تهیه گردیده. سئولایت هیچ مسئولیتی در قبال این محتوای تبلیغاتی ندارد.
درباره واحد تبلیغات
این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط سایت تبلیغ کننده تهیه گردیده. سئولایت هیچ مسئولیتی در قبال این محتوای تبلیغاتی ندارد. رشد و پیشرفت را برای کسب و کار شما آرزومندیم.
نوشته های بیشتر از واحد تبلیغاتمطالب زیر را حتما بخوانید
-
مهارتها و صفات یک کارشناس چاپ موفق
392 بازدید
-
نقش ویدیوهای آموزشی در یادگیری دروس پایه هفتم
379 بازدید
-
چگونه با قوطی سایبان بسازیم؟
548 بازدید
-
شرح شغل و وظایف کارشناس امور بیمه
423 بازدید
-
پیشرفتهای فناوری در حوزه انبارداری و تأثیر آن بر کارگران
328 بازدید
-
چگونه لپتاپ ایسوس خود را تعمیر کنیم؟
329 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید