ضایعات کاتالیزور خودرو های خارجی در صنعت بازیافت
کاتالیزور خودروها ، از جمله قطعاتی در خودرو محسوب می شوند که از هر لحاظ مفید و سودمند هستند و کاتالیزور خودرو های خارجی از جایگاه ویژه ای در بین کاتالیزور ها برخودار هستند. اما چرا ؟
در این مقاله سعی ما بر این است تا شما را که علاقه مند به استخراج فلزات گرانبها از ضایعات کاتالیزور خودرو ها هستید را به صورت کامل و جامع نسبت به ضایعات کاتالیزور خودرو ها و به خصوص خودرو ها خارجی آشنا کنیم.
کاتالیزور چیست؟
به صورت کلی ، کاتالیزور محفظه ای با حجم معین است که برای کاهش آلاینده های حاصل احتراق موتور وسایل نقلیه ، بر سرراه آلاینده های خروجی در اگزوز موتور خودرو قرار می گیرد.
از معروفترین مبدل های کاتالیستی که در خودرو ها مورد استفاده قرار میگیرد، میتوان به کاتالیست سه راهه اشاره کرد، نامگذاری این کاتالیزور به دلیل توانایی این قطعه در تبدیل سه گاز سمی مونوکسید کربن ، هیدروکرین های حاصل از سوخت ناقص و اکسید نیتروژن به حالتهای غیر سمی آن ها، یعنی بخارآب، نیتروژن، دیاکسید کربن می باشد.
پس کاتالیزور ها و به خصوص کاتالیزور های سه گانه ، نقش بسیار مهمی در کاهش آلودگی و آلاینده هایی دارند که به هوا و محیط زیست وارد می شوند.
دلیل اهمیت کاتالیزور خودرو های خارجی
کاتالیزور خودرو های خارجی از جهات مختلفی دارای اهمیت می باشند. این دسته از کاتالیزور ها ، هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ زیست محیطی دارای اهمیت می باشند و هم در مصرف سوخت و سیستم احتراق موتور ، تاثیر بسزایی دارند.
البته کاتالیزور تمام خودرو ها از این جهات دارای اهمیت هستند ، اما کاتالیزور خودرو های خارجی به دلیل کیفیت مواد به کار رفته در ساختار آن ها ، دارای اهمیت بیشتری هستند.
بالاتر به اهمیت اقتصادی کاتالیزور های خارجی اشاره کردیم که این بخش نیاز به توضیحات بیشتری دارد که در پایین به آن می پردازیم.
ارزش اقتصادی کاتالیزور یا ضایعات کاتالیزور؟
کاتالیزور خودرو های خارجی ، علاوه بر اینکه با عملکردی که در فرآیند احتراق موتور وسایل نقلیه دارد ، ارزش های اقتصادی و زیست محیطی فراوانی دارند ، زمانی که به ضایعات کاتالیزور تبدیل می شود هم ، به نحوی دیگر برای اقصاد و طبیعت مفید خواهد بود.
ضایعات کاتالیزور خودرو های خارجی به دلیل آنکه با مواد بسیار ارزشمند و باکیفیتی ساخته می شوند ، برای فرآیند های بازیافت بسیار مناسب هستند ، به طوری که مقدار قابل توجهی از فلزات ارزشمند بکار رفته در ضایعات کاتالیزور خودرو های خارجی را می توان با فرآیند های دقیق و بروز بازگردانی کرد.
جدایی از استخراج فلزات گرانبها ، مانند طلا و پلاتین ، از ضایعات کاتالیزور خودرو های خارجی ، می توان فلزات پایه مانند آهن ، نیکل و … را نیز استخراج نمود.
استخراج و بازیافت این فلزات به دلیل اینکه نیاز به استخراج این مواد از معادن و منابع طبیعی آن ها را می گیرد ، صرفه اقتصادی زیادی برای بازیافت کنندگان این حوزه دارد ، زیرا این فلزات در سراسر جهان کم یاب هستند و قیمت این فلزات ، به خصوص فلزات ارزشمندی مانند پلاتین و خانواده آن ، به شدت وابسته به نوسانات دلار می باشد.
اما با توجه به این توضیحات ، یعنی از ضایعات کاتالیزور خودرو های داخلی ، نمی توان فلزات ارزشمند و گرانبها را استخراج نمود؟
مقایسه ضایعات کاتالیزور خودروهای خارجی ، با داخلی
همان طور که بالاتر هم به آن اشاره نمودیم ، ضایعات کاتالیزور خوردرو های خارجی دارای کیفیت مواد بهتری نسبت به ضایعات کاتالیزور خودرو های داخلی مانند پراید هستند و از این رو برای بازیافت فلزات ارزشمند مانند طلا و پلاتین دارای ارزش بالاتری می باشند.
اما این به معنی آن نیست که از ضایعات کاتالیزور خودرو های داخلی ، امکان استخراج فلزات ارزشمند وجود ندارد.
به طور کلی در ساختار ضایعات کاتالیزور یا مبدل کاتالیستی تمامی خودرو ها ، از فلزات ارزشمند و گرانبها مانند طلا و پلاتین استفاده شده است ، اما کیفیت و غلظت مواد به کاربرده شده متفاوت است .
شما این امکان را دارید تا از ضایعات کاتالیزور پراید هم اقدام به استخراج فلزات گرانبها کنید ، اما باید از فرایند های مدرن و متناسب با شرایط استفاده نمایید تا بالا ترین بهره وری ممکن را داشته باشید.
جدایی از این مبحث ، اگر به تازگی وارد حوزه و صنعت بازیافت شده اید و تجربه کافی در این زمینه ندارید ، بهتر است با سرمایه کم و با شروع استخراج از ضایعات کاتالیزور خودرو هایی مانند پراید شروع کنید.
به شما پیشنهاد می کنیم با هر شرایط اقتصادی و تجربه ای که دارید ، و قصد وارد شدن به عرصه بازیافت فلزات گرانبها را دارید ، حتما از مشاوره ها و راهنمایی های متخصصین بازیافت آنلاین استفاده نمایید.
سخن پایانی
متخصصین بازیافت آنلاین در تمامی مراحل این فرآیند ، از خرید ضایعات کاتالیزور و خاک ضایعات کاتالیزور گرفته تا ، مراحل و فرآیند های استخراج و اینکه برای مثال از چه اسید هایی باید استفاده نمایید ، این آمادگی را دارند ، تا شما عزیزان را هدایت و راهنمایی کنند.
درباره واحد تبلیغات
این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط سایت تبلیغ کننده تهیه گردیده. سئولایت هیچ مسئولیتی در قبال این محتوای تبلیغاتی ندارد. رشد و پیشرفت را برای کسب و کار شما آرزومندیم.
نوشته های بیشتر از واحد تبلیغاتمطالب زیر را حتما بخوانید
-
12 بهترین موسسه انجام و نوشتن پایان نامه ارشد و دکتری✅
69 بازدید
-
مهارتها و صفات یک کارشناس چاپ موفق
443 بازدید
-
نقش ویدیوهای آموزشی در یادگیری دروس پایه هفتم
417 بازدید
-
چگونه با قوطی سایبان بسازیم؟
585 بازدید
-
شرح شغل و وظایف کارشناس امور بیمه
466 بازدید
-
پیشرفتهای فناوری در حوزه انبارداری و تأثیر آن بر کارگران
366 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید