معرفی انواع تحقیقات بازار و روش انجام آن
تحقیقات بازار فرآیند جمع آوری اطلاعات در مورد بازار هدف و مشتریان شماست که با هدف تایید موفقیت یک محصول جدید، کمک به تیم شما در تکرار محصول موجود یا درک نحوه پذیرش برند انجام میشود. بدین ترتیب میتوانید مطمئن شوید که تیم شما به طور مناسب و موثری ارزش شرکت را منتقل میکند.
تحقیقات بازار میتواند به سوالات مختلفی در مورد وضعیت یک صنعت پاسخ دهد، اما خیلی سخت است که بازاریابان بخواهند از آن برای پیش بینی بینش مشتریان خود استفاده کنند. محققان بازار چندین حوزه از بازار را بررسی میکنند و ممکن است هفتهها یا حتی ماهها طول بکشد تا تصویری دقیق از چشم انداز کسب و کار ترسیم شود.
تحقیق در مورد یکی از این حوزهها میتواند به شما در خصوص اینکه خریداران شما چه کسانی هستند و چطور ارزشی را ارائه دهید که هیچ کسب و کار دیگری در حال حاضر آن را ارائه نمیدهد، کمک کند.
بدون شک میتوانید بر اساس تجربه خود در صنعت و مشتریان خود قضاوت درستی داشته باشید. با این حال، به خطار داشته باشید که تحقیقات بازار مزایایی فراتر از این استراتژیها را ارائه میدهد. دو چیز را باید در نظر داشته باشید:
1) رقبای شما همچنین دارای افراد با تجربه در صنعت و پایگاه مشتری هستند. این احتمال وجود دارد که منابع شما از بسیاری جهات با منابع رقبای شما برابر باشد. وقتی به دنبال نمونههای بزرگتری باشید میتوانید پاسخهای بهتر و جامعتری را دریافت کنید.
2) مشتریان شما نگرش کل بازار را نشان نمیدهند. آنها نشان دهنده نگرش بخشی از بازار هستند که قبلا به سمت برند شما کشیده شده است.
انواع تحقیقات بازار
مصاحبه
مصاحبهها امکان گفتگوی رو در رو (حضوری و مجازی) را فراهم و به شما در طراحی پرسونای خریدار کمک میکند.
گروههای کانونی
گروههای کانونی تعداد انگشت شماری از افراد با دقت انتخاب شده را در اختیار شما قرار میدهد که میتوانند محصول شما را آزمایش کنند، بازخورد و یا به سوالات خاص شما جواب بدهند.
تحقیقات استفاده از محصول/خدمت
تحقیقات استفاده از محصول یا خدمات در مورد چگونگی و چرایی استفاده مخاطبان از محصول یا خدمات شما و ویژگی های خاص آن کالا، بینش خوبی را در اختیارتان قرار میدهد. با کمک این شیوه تحقیقات بازار میتوانید نسبت به قابلیت استفاده محصول یا خدمات برای مخاطبان هدفتان ایده بهتری داشته باشید.
تحقیقات مبتنی بر مشاهده
این نوع تحقیقات اجازه میدهد تا راههایی را ببینید که مخاطبان هدف شما از محصول یا خدمات شما استفاده میکنند، چه چیزی از نظر UX عملکرد خوبی دارد، به چه موانعی برخورد می کنند و چه جنبه هایی از استفاده می تواند برای آنها آسان تر باشد.
تحقیق پرسونای خریدار
تحقیقات شخصیت خریدار نگاهی واقع بینانه به شما می دهد تا ببینید چه کسانی مخاطبان هدف شما را تشکیل می دهند، چالش های آنها چیست، چرا آنها محصول یا خدمات شما را می خواند، از کسب و کار و برند شما چه انتظاری دارند و موارد دیگر.
تحقیقات بخش بندی بازار
در بخش بندی بازار می توانید مخاطبان هدف خود را بر اساس ویژگی های خاص و تعیین کننده به بخش های مختلف دسته بندی کنید. از این طریق می توانید راه های موثری برای برآورده کردن نیازهای آنها، درک نقاط درد و انتظارات آنها، اطلاعات در مورد اهداف آنها و غیره را شناسایی کنید.
تحقیقات قیمت گذاری
در این تحقیقات متوجه می شوید محصولات یا خدمات مشابه در بازار شما برای چه چیزی به فروش می رسند، مخاطبان هدف شما پرداخت چه مبلغی را انتظار دارند و برای هر محصولی که می فروشید، قیمت منصفانه در چه محدوده ای قرار دارد. بدین ترتیب می توانید استراتژی قیمت گذاری خود را تعریف کنید.
تجزیه و تحلیل رقابتی
تجزیه و تحلیل های رقابتی از آن جهت ارزشمند هستند که به شما درک عمیقی از وضعیت رقابت در بازار و صنعت می دهند. می توانید ببینید چه مواردی در صنعت شما به خوبی انجام می شود، مخاطبان هدف شما در حال حاضر به دنبال چه محصولات مشابهی با محصولات شما هستند، باید حواستان به کدام یکی از رقبایتان باشد تا عقب نمایند و از آنها پیشی بگیرید و چطور می توانید خودتان را به وضوح از رقبا متمایز کنید.
چطور تحقیقات بازار انجام دهیم
شخصیت خریدار خود را تعریف کنید
قبل از اینکه در صنعت خود به نحوه تصمیم گیری مشتریان برای خرید بپردازید، ابتدا باید بدانید آنها چه کسانی هستند. اینجاست که مفهوم پرسونای خریدار مطرح می شود. پرسونای خریدار به شما کمک می کند تا مخاطبان خود را تجسم، ارتباطات خود را تسهیل و استراتژی خود را اطلاع رسانی کنید.
یک گروه شخصیتی را برای مشارکت شناسایی کنید
حالا که می دانید شخصیت های خریدار شما چه کسانی هستند، از این اطلاعات برای کمک به شناسایی گروهی برای مشارکت برای انجام تحقیقات بازار خود استفاده کنید. این گروه نماینده ای از مشتریان هدف شماست تا بتوانید ویژگی ها، چالش ها و چالش های واقعی آنها را بهتر درک کنید.
سوالات تحقیق را برای شرکت کنندگان تحقیقات بازار خود آماده کنید
بهترین راه برای اطمینان از اینکه بیشترین بهره را از مکالمات خود می برید این است که آماده باشید. شما همیشه باید یک راهنمای گفتگو ایجاد کنید تا مطمئن شوید که تمام سوالات مهم را پوشش می دهید و از زمان خود عاقلانه استفاده می کنید.
رقبای اصلی خود را فهرست کنید
رقبای اصلی خود را فهرست کنید؛ به خاطر داشته باشید که فهرست کردن رقبا همیشه به سادگی شرکت X در برابر شرکت Y نیست. گاهی اوقات یک بخش از یک شرکت ممکن است با محصول یا خدمات اصلی شما رقابت کند؛ حتی اگر نام تجاری آن شرکت در زمینه دیگری بیشتر تلاش می کند.
یافته های خود را خلاصه کنید
نباید خودتان را در حجم زیادی از اطلاعات غرق کنید! بهتر است به دنبال زمینه های رایجی باشید که به شما کمک می کند داستانی را تعریف و لیستی از موارد اقدام را ایجاد کنید. می توانید از یک نرم افزار استفاده کنید تا اطلاعات دریافتی به خوبی طبقه بندی شود.
از ماتریس SWOT استفاده کنید
تجزیه و تحلیل SWOT (نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها) به نقاط قوت و ضعف داخلی شما و فرصت ها و تهدیدهای خارجی شما در بازار می پردازد. این تجزیه و تحلیل حوزه های مستقیم فرصت هایی را که شرکت شما می تواند ادامه دهد، ایجاد یا روی آن تمرکز و برای غلبه بر آنها تلاش کند، برجسته می کند.
برای اطلاعات بیشتر راجع به ماتریس SWOT وارد لینک زیر شوید.
لینک: https://www.danapardaz.net/blog/what-is-a-swot-matrix/
سخن پایانی
تحقیقات بازار به شرکت ها اجازه می دهد تا میزان تقاضا و دوام محصول خود را درک کنند و ببینند که محصول آنها در دنیای واقعی چه عملکردی دارد. تحقیقات بازار یا از طریق اطلاعات اولیه یا اطلاعات ثانویه انجام می شود که هر دو بینش منحصر به فردی را در اختیار شرکت قرار می دهد. تحقیقات بازار جزء کلیدی مرحله تحقیق و توسعه یک شرکت و جنبه کلیدی موفقیت و رشد آن است.
درباره واحد تبلیغات
این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط سایت تبلیغ کننده تهیه گردیده. سئولایت هیچ مسئولیتی در قبال این محتوای تبلیغاتی ندارد. رشد و پیشرفت را برای کسب و کار شما آرزومندیم.
نوشته های بیشتر از واحد تبلیغاتمطالب زیر را حتما بخوانید
-
12 بهترین موسسه انجام و نوشتن پایان نامه ارشد و دکتری✅
69 بازدید
-
مهارتها و صفات یک کارشناس چاپ موفق
443 بازدید
-
نقش ویدیوهای آموزشی در یادگیری دروس پایه هفتم
417 بازدید
-
چگونه با قوطی سایبان بسازیم؟
585 بازدید
-
شرح شغل و وظایف کارشناس امور بیمه
466 بازدید
-
پیشرفتهای فناوری در حوزه انبارداری و تأثیر آن بر کارگران
366 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید