۱۲ اشتباه رایج در بازاریابی محتوایی که باید از آنها اجتناب کنید
آیا حاضرید در مسیر رو به جلوی استراتژی بازاریابی محتوایی خود لحظهای درنگ کنید و حتی یک گام به عقب بردارید؟ اگر احساس میکنید دچار یکی از دامهای بازاریابی شدهاید، همین الان برای بازنگری استراتژی بازاریابی خود اقدام کنید. بعد از همهگیری بیماری کرونا، دنیای بازاریابی وارد مسیر جدیدی شد و بازاریابان را به تکاپو انداخت تا از فرصتهای جدید در دنیای بازاریابی محتوا استفاده کنند. ترافیک سرچ گوگل از میانگین ۳.۶ میلیارد جستجو در روز پیش از شروع کرونا، به بیش از ۶ میلیارد در روز پس از مارس ۲۰۲۰ رسید. اما آیا کسب و کار شما از این افزایش جستجو در گوگل، سود برده است یا نه؟ آیا زمان آن رسیده است که در رویکردهای قدیمی بازاریابی که اهداف آتی شما را تحت تاثیر قرار داده تجدید نظر کنید؟ اگر به دنبال ایجاد تغییر و تحولی در کسب و کار خود هستید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
۱۲ اشتباه بازاریابی محتوایی که باید از آنها اجتناب کنید
پیش از همه گیری کرونا، بازاریابی محتوا با سرعت زیاد در حال رشد بود. صاحبان کسب و کار با بهرهمندی از خدمات تولید محتوا به راحتی متوجه مزایا و بازگشت سرمایه خود شده بودند.
بر اساس مطالعات انجام شده، در مقایسه با شبکههای اجتماعی، بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان سئو بیش از ۱۰۰ درصد ترافیک شما را افزایش میدهد. اما برای اینکه بتوانید از این فرصت بهره ببرید نیاز است تا استراتژی بازاریابی محتوایی خود را ایجاد کنید. برای کمک به شما و جلوگیری از به هدر رفتن زمان و درآمد شما، در ادامه قصد داریم به چند اشتباه ساده که در این خصوص وجود دارد و باید از آنها اجتناب کنید اشاره کنیم.
1. عدم انتشار محتوای وبلاگ به طور منظم
بیش از ۱.۸ میلیارد وبسایت در دنیا وجود دارد. از این وبسایتها حدود ۵۰۰ میلیون وبلاگ هستند؛ اما در مجموع کمتر از ۲۰۰ میلیون وبسایت فعال وجود دارد. کسب و کارهایی که وبلاگ دارند به طور متوسط در ماه ۶۸ درصد لید یا سرنخ فروش بیشتری نسبت به شرکتهایی که وبلاگ ندارند جذب میکنند.
بر اساس مطالعات انجام شده، شرکتهایی که محتوای منظم در وبلاگ خود منتشر میکنند به طور متوسط ۹۰ درصد درآمد بیشتری از طریق مشتری جدید به دست میآورند که قطعا این سرمایهگذاری ارزشمندی است. پستهای وبلاگ را در تقویم محتوایی خود به صورت کامل مشخص کنید تا مطمئن شوید به طور مداوم محتوای جدید برای انتشار در وبلاگ دارد.
2. نادیده گرفتن فرصتهای بازاریابی ایمیلی و پیامکی
در سراسر جهان روزانه ۳۱۹.۶ ایمیل ارسال و دریافت میشود. یک کمپین بازاریابی ایمیلی موفق به شما کمک میکند که برند و خدمات شما در ذهن مخاطبانتان زنده باقی بماند. میانگین بازگشت سرمایه در جهان از بازاریابی ایمیلی حدود ۴۲ دلار به ازای هر یک دلار سرمایه گذاری است. اگرچه برخی افراد در دنیا گزارش میدهند که بازگشت سرمایه آنها بیش از ۷۰ دلار در ازای هر یک دلار سرمایه گذاری است.
برای افزایش بازدهی بازاریابی ایمیلی، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- بهینه سازی ایمیلها برای موبایل
- اضافه کردن چندین دکمه فراخوان یاCTA در سراسر محتوا
- قراردادن لینک شبکههای اجتماعی
- نوشتن موضوعاتی با عناوین جذاب
علاوه بر ایمیل مارکتینگ، حتما باید از بازاریابی پیامکی نیز بهره ببرید. این را در نظر بگیرید که نرخ باز شدن ایمیلها در جهان ۲۰ درصد است که در مقایسه با میانگین ۹۸ درصدی بازاریابی پیامکی بسیار کم است.
3. عدم فعالیت صحیح در رسانههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی مسیرهای رایگانی را برای بازاریابی محتوا و جذب مخاطب جدید فراهم کردهاند. اما اغلب با درک نکردن مخاطبان، عدم توجه به فعالیت رقبا و عدم تعامل درست با کاربران، فرصتهای بسیار جذابی را از دست میدهیم. زمانبندی پستها در بهترین زمان ممکن حضور مخاطبان در شبکههای اجتماعی و توجه به نحوه تعامل مخاطبان با محتوایی که شما براساس علایق آنها تهیه کردهاید معجزه میکند.
4. فراموش کردن درستنویسی
برای کسانی که از دستور زبان و املا برای آنان بسیار مهم است، استفاده از چند نوع نویسی کلمات (مانند آنها، اونها) میتواند آزاردهنده و به نوعی توهین به سیستم آموزشی باشد. همچنین یکی دیگر از اشتباهات بسیار رایج استفاده نادرست از علائم نگارشی مانند ویرگول است. برای حل این مشکل میتوانید از ابزارهایی که غلطهای متون شما را میگیرد استفاده کنید. همچنین قبل از انتشار میتوانید از یک یا دو نفر بخواهید محتوای شما را بررسی کنند و از ویراستار کمک بگیرید.
پس زمانی که سفارش تولید محتوا میدهید حتما این نکته را قید کنید که درست نویسی خط قرمز شماست.
5. عدم توجه به اصول اولیه سئو
ترکیبی از الگوریتمهای در حال تغییر موتورهای جستجو و فناوریهای جدید بر پایه هوش مصنوعی چالشهای خاص خود را در دنیای بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان سئو به همراه دارد. اما اینها نمیتوانند بهانهای برای عدم تمرکز شما روی ترفندهای سئو باشند. با نادیده گرفتن تولید محتواهای مرتبط با موضوع کسبوکار و استفاده از روشهای قدیمی مانند کیوورد استافینگ رتبههای برتر نتایج جستجو را از دست میدهید.
6. توجه به کمیت به جای کیفیت
در سال ۲۰۱۴ میانگین زمان نوشتن یک پست وبلاگ ۲ ساعت و ۲۴ دقیقه بود و در سال ۲۰۲۰ این عدد به میانگین ۳ ساعت و ۵۵ دقیقه رسیده است. تولید حجم زیادی از محتوا که به سرعت منتشر میشوند توجه را از کیفیت به کمیت میبرد. محتوای مفید و مرتبط که به خوبی نوشته شده باشد و از نظر موضوعی سازماندهی درستی داشته باشد به راحتی قابل خواندن و قابل رتبه گرفتن است. بنابراین هنگام تولید محتوا، به جای کمیت به کیفیت محتوای دریافتی توجه داشته باشید.
7. انتشار محتوای غیرمرتبط
حتی اگر زمان خود را صرف تولید مقالههای خوب با منابع معتبر صرف کنید و اصول سئو را رعایت کرده، اما مخاطب خود را درست نشناخته باشید، استراتژی محتوایی شما شکست خواهد خورد. شاید تولید چنین محتوایی برای شخص شما جذاب باشد، اما این مخاطبان هستند که مشخص میکنند چه محتوایی خوب است یا بد. اگر میخواهید روی محتوای شما کلیک و مطالعه کنند باید به علایق و ترجیحات آنها نیز توجه کنید.
به عنوان مثال اگر تولید محتوا را برای سایتی با موضوع نرم افزار CRM انجام میدهید و در صنعت خدمت رسانی به مشتریان فعالیت دارید، آیا فکر میکنید مخاطبان شما به مقالهای با موضوع دستور پخت قرمه سبزی توجهی دارند؟ بهاحتمال خیلی زیاد خیر. وقتی بازاریاب محتوا برای درک مخاطب خود وقت بگذارد، میتواند محتوای باکیفیت ایجاد کند که تاثیر ماندگاری بر روی خواننده خواهد داشت.
8. شکست در تنوع بخشیدن به تاکتیکهای بازاریابی شما
آیا تاکنون ضرب المثل معروف “همه تخم مرغهای خود را در یک سبد نگذار” را شنیدهاید؟ بهتر است به این ضرب المثل هنگام تدوین استراتژی بازاریابی محتوا هم توجه داشته باشید. بازاریابان این روزها رسانهها و استراتژیهای مختلفی برای جذب مخاطب دارند. به این فکر کنید که چند تاکتیک مختلف به تنهایی فقط در شبکههای اجتماعی وجود دارد؛ استفاده از محتوای تصویری و متن، تولید محتوای ویدئویی، اینفوگرافیک و غیره. سعی کنید از همه مدلهای محتوا در تقویم محتوای رسانه مورد نظر خود استفاده کنید.
9. نداشتن اهداف محتوایی
هر فردی که در زمینه تولید محتوا فعالیت میکند باید به دنبال توسعه آگاهی از برند، جذب ترافیک وبسایت و خلق محتوای سفارشی برای کاربران خاص آن کسب و کار باشد. اما این KPI ها به ندرت با تولید محتوای کورکورانه به دست میآید. تعیین اهداف محتوا با شناسایی شخصیت مخاطب، تهیه فهرست کلمات کلیدی بر اساس عباراتی که جستجو میشوند، درک محتوای مورد نیاز مخاطب و نوشتن به سبکی که برای خوانندگان جذاب باشد شروع میشود.
پس از آن، شما به یک برنامه نیاز دارید تا بدانید که هر چند وقت یکبار و از طریق کدام کانال محتوا را به اشتراک بگذارید. انتشار پستهای وبلاگ با توییت زدن متفاوت است. اما اینکه چند وقت یکبار این اتفاق باید رخ دهد به مخاطب شما و نیازهای او بستگی دارد.
10. عدم توجه به بهینه سازی محتوا برای موبایل
فکر میکنید روزی چند بار به گوشی خود نگاه میکنید؟
- به طور متوسط، آمریکاییها روزانه ۲۶۲ بار گوشیهای خود را چک میکنند، یعنی یکبار در هر ۵.۵ دقیقه
- ۵۲ درصد مردم میگویند که هرگز بیش از ۲۴ ساعت بدون تلفن همراه خود سپری نکردهاند
- ۵۴ درصد میگویند وقتی باتری گوشی آنها زیر ۵۰ درصد است وحشت زده میشوند.
بر اساس این آمار، عدم توجه به بهینه سازی وبسایتها و محتوای آنلاین برای موبایل و برای کاربران یک اشتباه مهلک است.
11. نادیده گرفتن ارتباط با مشتری
در عصر شبکههای اجتماعی، مشتریان انتظار پاسخ فوری از سوی برندها را دارند و مشتریان ناراضی به صورت آشکارا نارضایتی خود را از طریق شبکههای اجتماعی ابراز میکنند تا همه ببینند. مطالعات نشان میدهد در سال ۲۰۲۰ شکایت مشتریان از طریق پلتفرمهای دیجیتالی به نسبت تلفن یا حضوری، در حدود سه برابر سال گذشته بوده است. از آنجایی که ۴۸ درصد مشتریان ارزش یک شرکت را بر اساس حضورشان در شبکههای اجتماعی ارزیابی میکنند این موضوع میتواند برای کسب و کارها مشکل جدی ایجاد کند.
نادیده گرفتن مشتریان عصبانی برای یک کسب و کار، ایده خوبی نیست. مشتریان بالقوه به دنبال تعامل با برند مورد علاقه خود هستند و اگر نظرات خشمگین زیادی را ببینند قطعا نسبت به انتخاب خود دچار تردید خواهند شد. به این موضوع هم توجه داشته باشید که در رسانه اجتماعی و زیر نظر هزاران و بعضاً میلیونها نفر پاسخ مشتریان عصبانی را میدهید و باید در انتخاب کلمات خود نهایت دقت را خرج کنید.
بهترین اتفاق این است که مشتری عصبانی را با پاسخی صادقانه قانع کنید تا احساس کند که نگرانی او را متوجه شدهاید و سپس برای گفت و گوی بیشتر، او را به یک کانال ارتباطی خصوصی مانند تماس تلفنی دعوت کنید.
12. عدم پیگیری و تحلیل دادهها
اگر میخواهید یک استراتژی خوب با کارایی بالا داشته باشید، کلید موفقیت شما توجه به دادههاست. کمپینهای گذشته خود را بررسی کنید تا ببینید کدامیک موفق بوده و کدامیک ناموفق. با تحلیل این اطلاعات متوجه چه چیزی میشوید؟ تحلیل رفتار مخاطبان؟ استفاده از لحن متفاوت و خاص؟ دلایل موفقیت و شکست خود را کشف کنید. بررسی کنید کدام پلتفرم بالاترین نرخ بازگشت یا همان ROI را داشته و کاربران شما بیشتر با چه نوع محتوایی تعامل داشتهاند.
درباره واحد تبلیغات
این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط سایت تبلیغ کننده تهیه گردیده. سئولایت هیچ مسئولیتی در قبال این محتوای تبلیغاتی ندارد. رشد و پیشرفت را برای کسب و کار شما آرزومندیم.
نوشته های بیشتر از واحد تبلیغاتمطالب زیر را حتما بخوانید
-
12 بهترین موسسه انجام و نوشتن پایان نامه ارشد و دکتری✅
111 بازدید
-
مهارتها و صفات یک کارشناس چاپ موفق
483 بازدید
-
نقش ویدیوهای آموزشی در یادگیری دروس پایه هفتم
455 بازدید
-
چگونه با قوطی سایبان بسازیم؟
625 بازدید
-
شرح شغل و وظایف کارشناس امور بیمه
503 بازدید
-
پیشرفتهای فناوری در حوزه انبارداری و تأثیر آن بر کارگران
402 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید